Balığın Üzerinde Allah ve Muhammed Yazıyor

Balığın Üzerinde Allah ve Muhammed Yazıyor

Amasya'da bir balıkçıda sergilenen, üzerinde Arapça "Allah" ve "Muhammed" yazan balık görenleri şaşırtıyor.

Şamlar Mahallesi'nde balıkçılık yapan Murat Karlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 gün önce Samsun'dan toptan aldıkları balıkların içindeki torik cinsi balığın üzerinde Arapça "Allah" ve "Muhammed" yazdığını fark ettiklerini söyledi.
 

Balığı satmayarak dükkanının önünde sergilemeye başladığını ifade eden Karlı, "Balığı bıçak vurup kesmeye kıyamadık. Hocalara danıştık. Onlar da birkaç gün insanlara bu balığı göstermemizi istedi. Görenler hayret ediyor. Bu Allah'ın bir lütfu. Bir tarafında Allah, diğer tarafında Muhammed yazıyor" dedi.

İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını anlatan Karlı, "Balığa 300 lira teklif edildi ancak satmayı düşünmüyorum. Amacımız para değil. İbret için balığı birkaç gün daha sergilemeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Ali Güner ise balığı gördüğünde şaşırdığını belirterek, "Allah'ın bir lütfu. Karada denizde her yerde bir şey çıkıyor ve bize gösteriliyor. Hayretle bakıyoruz. Ağaçta filan gördük ama böyle balıkta ilk defa gördüm" diye konuştu.

Amasya Müftüsü İsmail İpek de fotoğraflarına baktığı balıkta belirgin bir şekilde Allah ve Muhammed yazdığını dile getirerek, "Hoşuma gitti, ilginç ancak Cenab-ı Hak hepimizi yoktan var etti. Hiçbir şey yoktu, her şeyi o yarattı, bunu da düşünmek gerek" dedi.

Allah'ın gücünü, kuvvetini ve kudretini yarattığı her şeyde gösterdiğini vurgulayan İpek, "O her şeyi yaratarak zaten varlığını, yüceliğini, büyüklüğünü, gücünü, kuvvetini ve kudretini ortaya koyuyor ama böyle şeylere insanımız çok ilgi gösteriyor. Bunlar insanlara çok hoş geliyor" diye konuştu.