Bakanlar Kurulu Sonası Flaş Açıklama

Bakanlar Kurulu Sonası Flaş Açıklama

Parlamento gündeminde olan İç Güvenlik Yasası ile ilgili neler yapılabileceği konusunda bilgi sunuldu.

Parlamento gündeminde olan İç Güvenlik Yasası ile ilgili neler yapılabileceği konusunda bilgi sunuldu.
ÇÖZÜM SÜRECİ

Demirtaş'ın açıklamaları çok basit, çok ucuz açıklama. Siyasi bir partinin başkanına da yakışmaz. Bu yeni konuşulan bir konu değildir. Komisyon'da bile görüşülmesi sadece 3 gün sürmüştür. Ama TBMM'de 3 parti, birbirinde hiç uyuşamayacağını düşündüğümüz 3 siyasi parti, Meclis'te hiç akla gelmedik birtakım hakaretler, eylemler, yüzlerini kapatmalar, bütün bunlarla İç Güvenlik ve bunun gibi konuların görüşülmesini engelliyor.
İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Herkes İç Güvenlik Paketi'nin içerisinde ne olduğunu biliyor. HDP’yi bu konuda anlayışla karşılayabilirsiniz. Ama hayret ettiğimiz, hala inanmakta zorlandığımız bir şey var. Nasıl olur da MHP, sayın Bahçeli, partisinin adeta HDP gibi bu konuda yaptıklarına nasıl katlanabilir. Sayın Bahçeli ülkücüleri bile bir can kaybı olmasın diye sokağa çıkmaktan men ederken bu durumu anlamakta zorlanıyoruz. Bizim tanıdığımız ve yıllardan beri kendisine saygı duyduğumuz bir insan, bu konuda nasıl HDP ile işbirliği yapabilir?
ŞAH FIRAT OPERASYONU

Biz uluslararası hukuka uygun bir operasyon yaptık. 1921'de Fransızlarla yapılmış olan bir anlaşma var. Bu güne kadar 2 defa yeri değişmiş Süleyman Şah Türbesi bugün de güvenlik gerekçesiyle değiştirdik. Türkiye hem kendi hukukunu hem uluslararası hukukun kendisine verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacak güçte bir ülkedir. Suriye'nin bize tehditleri bizim için bir şey ifade etmiyor.
3 İNGİLİZ GENCİ

İngiliz hükümeti gerekli tedbirleri almamıştır. Arama çalışmalarımız sürüyor, bulamazsak bunun sorumlusu İngiliz hükümetidir.
Kaynak : Haber7