Bakan'dan Dinleme Açıklamsı

Bakan'dan Dinleme Açıklamsı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TİB'de paralel yapının yaptığı ihaneti açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “TİB’de yapılan yönetim değişikliği ile birlikte tüm kayıtlar kontrol altında. ’Kayıtları siliyorlar’ gibi ifadeler yer aldı basında. Acaba kayıtları silenler kim, aslında paralel yapının kendisi” dedi.
“KİM YAPTIYSA ONUN HESABINI VERECEKTİR”
Telekomünikasyon Başkanlığı’na ilişkin bir soru üzerine Bakan Elvan, “17-25 Aralık sonrası iş başına getirdiğimiz Telekomünikasyon Başkanlığında yapılan yönetim değişikliği ile birlikte çok ciddi bir denetim, kontrol mekanizması oluşturuldu. Tüm kayıtlar kontrol altında muhafaza ediliyor. Çok enteresan bir yaklaşım kayıtları siliyorlar gibi ifadeler yer aldı basında. Acaba kayıtları silenler kim, aslında paralel yapının kendisi. O diskleri ortadan kaldıranlar kimler? Soruşturma devam ediyor. Herhalde günah çıkarıyorlar diye düşünüyorum. Şuan Telekomünikasyon Başkanlığı’nda herhangi bir sorun söz konusu değil. Özellikle yasa dışı dinleme, geçmişe dönük kayıtların yok edilmesi konusunda herkes, kim yaptıysa onun hesabını verecektir. Yargıdan kaçmaları söz konusu değildir. Teker teker hesabını verecek, biz de bunun takipçisi olacağız” dedi.
“SUÇ İŞLEYEN KİMSE MUTLAKA CEZASINI ÇEKECEKTİR”
Dinlemeler ile basında yer alan haberleri değerlendiren Elvan,“Soruşturmayı şuanda savcılık yürütüyor. 17-25 Aralık öncesi kayıtlar silinmiş, CD’ler kırılmış. Bu silinen kayıtları tekrar geri kazanmaya çalışıyorlar. Bu geri kazanılanlar neticesinde elbette yeni bilgiler ortaya çıkabilir, ilave illegal dinlemeler ortaya çıkabilir. Zamanla hepimiz bunları birlikte göreceğiz. Suç işleyen kimse mutlaka cezasını çekecektir” dedi.