Bakan Yıldız'dan son dakika Ermenek açıklaması

Bakan Yıldız'dan son dakika Ermenek açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek madenindeki arama kurtarma çalışmalarının 11. gününde açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek madenindeki arama kurtarma çalışmalarının 11. gününde açıklama yaptı.

Yıldız, özellikle suyu çekmenin çok kolay bir iş olmadığını, önce suyu sonra malzemeleri çekmek gerektiğini, nefeslikte dğnden bu yana 12 km ilerlendiğini açıkladı.

İşte Yıldız'ın o açıklamasından önemli satırbaşları:

Zeminin daha da bozulduğu bir alana geldik. Zamana karşı biraz daha sabırlı olmamız gerekecek.

"TAMAMEN BUZDAN YERLER VAR"

İşçi 2 kardeşimize ulaşmak sürpriz değildi. Bir nevi maden ocağının baştan sona kadar yapıldığını söylemek yanlış olmaz. Çatal noktalarda tamamen buzdan yerler var. 15-16 saat harcadığımız yerler var.

"BİRAZ DAHA SABIRLI OLMALIYIZ"

Başsavcılık yürütüyor soruşturmayı. Ailelerimizin bilgi özeline itina göstermemiz lazım.
Bütün arkadaşlarımızın otopsi raporları başsavcıda bulunacaktır. Rapordan sonra bu iddiaları cevaplayabiliriz.

Çok teknik ayrıntı var. Biraz daha sabırlı olmalıyız. Nefeslikte ise 12 metre ilerledi.

"İKİ TANE ÖNEMLİ KAVŞAĞIMIZ VAR"

"Yaklaşık 25 metreye yakın mesafe gittik. Ama bu mesafe bizim hızımızın baya etkilendiğini gösteriyor. Dediğim gibi iki tane 'başaşağı' var ve iki tane önemli de kavşağımız var, onları geçmemiz lazım. Biraz uzun soluklu bir çalışma olacak" 

taner.20141107171247.jpg

"GÜNLERCE SÜREBİLECEK BİR KURTARMA ÇALIŞMASI..."

"Önümüzde günlerce sürebilecek bir kurtarma çalışmasından bahseder olduk. Çünkü, dediğim gibi hem tahkimatın bozulduğu hem de zeminin bozulduğu bir ortama geldik. Mesafenin çoğunluğunu daha geride bırakmış olmamıza rağmen işin yoğunluğunu önümüzde görüyoruz. O açıdan, ailelerimizle de paylaştığımızı bu bilgilerle zamana karşı biraz daha sabırlı olmamız gerekecek" 

"18 İŞÇİ KARDEŞİMİZİN 41 YAKINI KAN ÖRNEĞİ VERDİ"

"18 işçi kardeşimizin yakınları olan 41 kişiden kan örnekleri alındı ve Adli Tıp Kurumuna, Ankara'ya gönderildi. Aynı şekilde 2 işçi kardeşimizden de otopsi ile beraber aynı örnekler helikopterle Ankara'ya intikal ettirildi. Sayın Başkanla konuşmamızda da kendilerinin bir süre istediklerini, bu süre içinde hızla yapacaklarını belirttiler ve yarına bir aksilik olmazsa tarafımıza göndereceklerini belirttiler."