Bakan Yıdırım'dan Arınç ve Kırmızıgül'e Sert Yanıt

Bakan Yıdırım'dan Arınç ve Kırmızıgül'e Sert Yanıt

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ülkemiz bir ateş çemberinin içindeyken Bülent Bey'in çıkıp nefsi konuşmalar yapması hiç hoş değil" dedi.

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ülkemiz bir ateş çemberinin içindeyken Bülent Bey'in çıkıp nefsi konuşmalar yapması hiç hoş değil" dedi. Yıldırım Mahsun Kırmızıgül ile ilgili olarak ise, "O anlamaz bu işlerden. Gitsin Amerika'da film çevirsin" ifadelerini kullandı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'dan Bülent Arınç ve şarkıcı Mahsun Kırmızıgül'e sent yanıt.  TGRT Haber'de yayınlanan “Neler Oluyor” programına katılan Yıldırım, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili açıklamalarını sert dille eleştirdi. Yıldırım şunları söyledi: “Ülkemiz bir ateş çemberinin içindeyken Bülent Bey'in çıkıp nefsi konuşmalar yapması hiç hoş değil. Bunlar çok ayıp şeyler, bugün bunlar konuşulmaz. Konuşulacak şey, orada herkes aktif görevdeyken ne söylediyse onlar söylendi. O aktif görevler bitince söylenecek lafların bana göre kıymeti harbiyesi yok. Aynı zamanda da vatandaş da bunların hiçbirine itibar etmez, sayısız örnekleri var. Der ki, ‘kardeşim sen madem böyle çok şeyler biliyordun, orada söyleyecektin veya orada niye durdun bu kadar da aktif görev bitince başladın anlatmaya.’ Kişisel meseleleri davanın önüne geçirip, davaya, partiye zarar verecek faaliyetlere meydan vermemek lazım. Ülkemiz bir ateş çemberinin içindeyken Bülent Beyin çıkıp nefsi konuşmalar yapması hiç hoş değil.”
 
“BAŞKANLIK SEÇİMİYLE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMİ ARASINDA BİR FARK YOK”
 
Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili de konuşan Yıldırım, "Başkanlık seçimiyle belediye başkanı seçimi arasında bir fark yok. Yıllardan beri belediye başkanı seçiyoruz, ülkede diktatörlük mü oluyor, belediye başkanı diktatör mü oluyor? Siyasi iradenin tek olması lazım. Bunun yolu da bu referandumdan sonra oluşan şartlar, başkanlığı doğrudan işaret ediyor. Çözümsüzlüğü millete dayatırsanız, millet bir dahaki seçimde çözümü kendisi üretir” diye konuştu.
 
“O GİTSİN AMERİKA’DA FİLM ÇEVİRSİN”
 
Bakan Yıldırım, sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarla ilgili “Yaralı olan çocukları ve yaşlı insanları ölüme terk etmek hangi dinde yazar? Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey Başbakan?" tweetleri atan şarkıcı Mahsun Kırmızıgül'e de yanıt verdi. 
 
Yıldırım, “O anlamaz bu işlerden. Gitsin Amerika’da film çevirsin. Ne yapacak, üstüne vazife olmayan işlere burnunu sokuyor. Eğer ülkesini çok seviyorsa gelsin Türkiye’de yaşasın” diye konuştu.