Bakan Soylu: Tutuklanan Gülmen ve Özakça DHKP-C'li

Bakan Soylu: Tutuklanan Gülmen ve Özakça DHKP-C'li

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaptığı açlık grevleri hakkında konuştu. Soylu, Gülmen ve Özakça'nın DHKP-C terör örgütüyle bağlantılı olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da katıldığı bir programda KHK ile meslekten atıldıktan sonra açlık grevine başlayan ve grevin 76. gününde tutuklanan eski akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Soylu'nun açıklamasından satır başları;
"BİZ ÇOCUKLARIMIZI TERÖRİST OLARAK EĞİTSİNLER DİYE OKULA GÖNDERMİYORUZ"

"Siyaset terör örgütlerinin kuklaları olmamalı. Bir babanın evladını DHKP-C'den korumak için nasıl dövündüğünü, DHKP-C mensupları tarafından nasıl tehdit edildiğini hep bereber tanıklık ettik. Bu kişiler devletin maaş verdiği, biri öğretmenmiş biri de akademisyen kusura bakmasınlar biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz.
"DOĞRUDAN BİR ORGANİK BAĞ SÖZ KONUSU"

Bu kişinin DHKP-C ile doğrudan bir organik bağı söz konusudur. Birçok eylem altına imza atmışlar.
Garip olan şey şu; bir kere doktora muayeneye gidiyorlar kendi istedikleri gibi rapor vermedi diye DHKP-C'nin gazetelerinden doktoru linç etmeye çalışıyorlar. Bu eylemi 2 siyasi parti bu eylemi masum gibi göstermeye çalışan bir anlayış ortaya koyuyor. Çocuklarımızın eğitimin bu kişiye neden teslim ettiğini sorgulamayacak mıyız?