Bakan Rüşvet Alırken Görüntülendi İddiası

Bakan Rüşvet Alırken Görüntülendi İddiası

Kanal D, sabah İstanbul'da düzenlenen operasyonla bağlantılı olarak, bir Bakan'ın 1.5 milyon Dolar rüşvet alırken görüntüsü olduğu duyurdu.

Kanal D, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu sabah 'yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla' ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli adreslere operasyonlarla ilgili adı verilmeyen bir Bakan'ın 1,5 milyon dolar rüşvet alırken görüntüsü olduğu iddiaları olduğunu duyurdu.

SORUŞTURMADA ADI GEÇMEYEN BAKAN 1.5 MİLYON DOLAR RÜŞVET ALMIŞ

Türkiye’yi sarsan operasyonla ilgili yeni bilgilere ulaşılıyor. Kanal D Ana Haber Bülteni’nde yer alan habere göre, soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara, 3 bakanla ilgili fezleke hazırladı. Savcı Kara, daha sonra bir bakanı daha soruşturma dosyasına ekledi. Bu bakanın, işadamı Reza Zerrab’tan 1,5 milyon dolar rüşvet alırken görüntülendiği ve soruşturmada isminin ilk defa yer alacağı iddia edildi. Kanal D’nin haberine göre, savcı Kara’nın bu bakan hakkında da fezleke hazırlayıp Meclis’e göndereceği öğrenildi. Ek fezlekeyle birlikte soruşturma kapsamındaki bakan sayısı 4’e yükselmiş oluyor.

BAKANLAR HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLANACAK

Raporlara göre milyarlarca dolarlık yolsuzluk yapıldığı belirtiliyor. Dosya üzerinde yapılacak incelemelerin ardından bakanlar hakkında fezleke hazırlanacağı ve soruşturma izni için TBMM'ye gönderileceği ifade edildi. Daha önce savcılar MİT Müsteşarı ve MİT görevlilerini ifadeye çağırmış, Başbakanlığın izin vermemesi üzerine ise bir MİT krizi yaşanmıştı. Yolsuzluk soruşturmasında da bakanlar için istenecek soruşturma izninde de benzer bir kriz yaşanması bekleniyor. İddiaya göre operasyonun 7 Şubat krizinin ardından yaşanan en büyük kriz olduğu belirtiliyor.

 

49 KİŞİ GÖZALTINDA

Sabah başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda şu ana kadar 84 kişi gözaltına alındı.

İşte gözaltına alınan isimlerden bazıları;

İş adamı Ali Ağaoğlu,
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,
İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler,
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan,
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar,
Sanatçı Ebru Gündeş'in eşi iş adamı Reza Zerrab,
HALK BANKASI Genel Müdürü Süleyman Aslan,
Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman,
Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu,
Zafer Çağlayan'ın Özel Kalem Müdürleri Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya.
Osman Ağca
Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı