Bakan Elvandan İsrail Açıkalaması

Bakan Elvandan İsrail Açıkalaması

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Erdoğan'a yönelik sözlerine sert cevap veren Bakan Elvan, Charlie Hebdo'ya uyan Türk medyasına çıkıştı.

onya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
"KINANMASI GEREKEN KİŞİ BEBEK KATİLİ NETANYAHU'DUR"
Elvan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin başka bir soru üzerine, kınanması gereken kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadığını söyledi.
Erdoğan'ın son derece yerinde bir tepki gösterdiğini, bu tepkinin tüm Müslüman kitlelerin bir anlamda içinde olup da söylemediği bir tepki olduğunu anlatan Evlan, tüm Müslümanların bir anlamda düşüncesi ve duygularının dile getirildiğini vurguladı.
"Kınanması gereken kişi Netanyahu'dur. Çocuk katilidir, bebek katilidir. Recep Tayyip Erdoğan ise barışın, demokrasinin, özgürlüğün timsalidir. Aralarındaki fark budur" diyen Elvan, Paris'teki yürüyüşe Netanyahu'nun katılmasıyla ile ilgili ise "O ortamın dokusunu bir anlamda bozmuştur. Netanyahu o yürüyüşe yakışmamıştır. Filistin'de binlerce gencin, çocuğun, bebeğin bir anlamda katledilme emrini veren kişi olduğunu da hiçbir zaman unutmayalım. Bu açıdan Cumhurbaşkanımızın açıklamasını ve tepkisini son derece yerinde ve önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"CHALIE HEBDO ZİHNİYETİ TÜRKİYE'DE DE AZ DA OLSA VAR"
Elvan, Paris'teki saldırıyla ilgili, terörün her türlüsünü karşı olduklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Nereden gelirse gelsin, orijini ne olursa olsun, çünkü biz terörden çok sıkıntı çektik. Ülke olarak terörün ne olduğunu çok iyi biliriz. Bu saldırı üzüntü verici. Hepimizin gerçekten üzüldüğü bir hadiseydi. Bu hadisenin hemen arkasından kutsal değerlerimize, dinimize peygamberimize, saldırı ve hakaret hiçbir şekilde anlaşılamamıştır, böyle bir şey söz konusu olamaz. Hiçbir kesim, hangi dinden olursa olsun, hangi dine yönelik olursa olsun, kutsal değerleri ayaklar altına alamaz. Özgürlük adına, hele hele basın özgürlüğü adına kutsal değerlere hakaret ve saldırı hiçbir zaman tasvip görmemeli ve görmeyecektir. Burada yapılan, aynı hususun dergi tarafından basılması, Türkiye'de bir gazetenin eki olarak bunların verilmesi son derece üzücüdür. Bunlar provoke edici girişimlerdir. Bu girişimleri hiçbir zaman tasvip etmedik. Bundan sonraki süreçte de etmeyeceğiz. Hele hele yüzde 99'unun müslüman olduğu Türkiye'de bir ulusal gazetenin kutsal değerlerimize saldırıyı, sanki basın özgürlüğü, daha doğrusu ne kadar özgürlükçü bir gazete olduğunu gösterme şeklindeki tavrı gerçekten kınanacak tavırdır. Bunun özgürlükle alakası yoktur. Maalesef bu zihniyet, bu anlayış Türkiye'de halen az da olsa vardır. Bunlar gerçekten ihtilal dönemlerinin zihniyetleridir. Bu zihniyetleri değiştirmelidirler. 'Milletin değerlerine, kutsal değerlere saygı duymayı öğrenmeliler' diye düşünüyorum. Milletimiz sağ duyu sahibidir. Bu konuda her türlü hassasiyeti göstermiştir, bundan sonraki süreçte de gösterecektir. Nefretle bu girişimde bulunanları kınıyoruz."
Kaynak : DHA