Bakan Çelik'ten HDP'ye Saldırıyla ilgili Flaş Açıklama

Bakan Çelik'ten HDP'ye Saldırıyla ilgili Flaş Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız ve MİT Bölge Başkanımızla ilk değerlendirmeyi yaptık. Elimizde birtakım bilgiler var ama şu anda detay vermemiz doğru değil. Tabii saldırının eş zamanlı olması dikkat ç

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana ve Mersin'de HDP binalarındaki patlamaya ilişkin ellerinde birtakım bilgiler olduğunu belirterek, ''Bu saldırıyla ilgili özel bir ekip kuruldu. Tek görevi bu saldırının nasıl ve kimler tarafından yapıldığını açığa çıkarmak üzere çalışma yapmak olacak" dedi.

Bakan Çelik, Adana Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, Adana ve Mersin'de herkesi üzen bir saldırının meydana geldiğini belirtti. HDP Seyhan ilçe Başkanlığı ile Mersin HDP İl Başkanlığına eş zamanlı saldırı gerçekleştirildiğini anlatan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız ve MİT Bölge Başkanımızla ilk değerlendirmeyi yaptık. Elimizde birtakım bilgiler var ama şu anda detay vermemiz doğru değil. Tabii saldırının eş zamanlı olması dikkat çekici. Adana'da 3 yaralı var, sağlık durumlarını ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Bu saldırıyla ilgili özel bir ekip kuruldu. Tek görevi bu saldırının nasıl ve kimler tarafından yapıldığını açığa çıkarmak üzere çalışma yapmak olacak.''

- "Bütün partilere yapılmış saldırı anlamına gelir"

Bir partiye yapılan saldırının bütün partilere yapılmış saldırı anlamına geldiğini vurgulayan Çelik, HDP teşkilatına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Saldırı karşısında bütün siyasi partilerin dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Çelik, tüm vatandaşlardan da olay açığa çıkartılana kadar sükunetle beklemelerini istedi. Herkesin şu anda olayın aydınlanması için görevini yaptığını belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu:

''Maalesef bazı siyasetçiler son derece sorumsuz açıklamalar yaptılar. Hemen ellerinde hiçbir belge olmadan birilerini hedef gösteren açıklamalara girmek doğru değildir. Kamuoyunu da yanıltır, yarın da mahcup olurlar. Kuşkusuz ki Adana'da herhangi bir siyasi partiye yapılmış olan bu saldırıyı Türkiye'deki seçim sürecine yapılan bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Bütün siyasi partilere ve demokrasimize yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Burada hangi partiye olduğundan çok siyasi partiler sistemine dönük bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Başta HDP olmak üzere bütün siyasi partilere geçmiş olsun diyoruz.''

Yaralıların sağlık durumlarını yakından takip ettiklerini aktaran Bakan Çelik, yaralıların ailelerine de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

- "Hiçbir provokasyona müsaade etmeyeceğiz"

Çelik, kamera kayıtlarının incelendiğini ve bazı bilgiler elde edildiğini aktararak, hükümet olarak olayın açığa çıkması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Seçim güvenliğine yönelik, vatandaşların seçim tercihlerini etkilemeye dönük hiçbir provokasyona müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Çelik, seçim güvenliğini tam sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Bakan Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hassas illerde partilerin seçim süreci boyunca güvenlik birimleriyle işbirliği içerisinde olmalarını rica ediyorum. Bütün partilerimiz kendilerine gelen paketler, birtakım ziyaretçiler ve diğer konularda güvenlik birimlerimizle açık bir şekilde işbirliği içerisinde olursa siyasi partilerin güvenliğini sağlamak konusunda daha çok gayret sarf edilmesi mümkün olacaktır. Adana ve Mersin'deki saldırılardan dolayı parti teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnşallah olayı en kısa zamanda aydınlatırız. Bu saldırıyı bütün siyasi partilere yapılmış kabul ediyoruz.''