Bakan Çavuşoğlu Katar'a Gidecek

Bakan Çavuşoğlu Katar'a Gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Katar'a ve Suudi Arabistan'a ziyarette bulunacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Burundi Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından yaptığı ortak basın açıklamasında  Katar'a gideceğini belirtti. Çavuşoğlu Katar ziyaretine ilişkin, "Bugün kısmetse Katar'a hatta Suudi Arabistan'a cevap bekliyoruz bölgeye bir ziyarette bulunacağım" dedi. 

Çavuşoğlu temasları hakkında açıklama yaptı:

"Tarafları dinlemek lazım. Herkesle görüştük. Cumhurbaşkanımız görüşmeler yaptı. Yarın Katar ve program hazırlanırsa Suudi Arabistan ile görüşeceğiz. Dışişleri Bakanı ülke dışında, diğer yetkililerle görüşeceğiz. Katar'a ziyarette bulunacağız. Ve biz nasıl katkı sağlayabiliriz diye görüşeceğiz."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız 14 Haziran 2017 tarihinde Katar'ı ziyaret edecektir. Sayın Bakanımız bu ziyareti sırasında Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani'yle görüşecek, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani tarafından da kabul edilecektir. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgedeki son gelişmeler istişare edilecektir" denildi.