Bahreyn'den Nasrallah'ın Açıklamalarına Tepki

Bahreyn'den Nasrallah'ın Açıklamalarına Tepki

Bahreyn Parlamentosu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Bahreyn hakkındaki açıklamalarını kınadı.

Bahreyn Parlamentosu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Bahreyn hakkındaki açıklamalarını kınadı.
 
Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan habere göre, Bahreyn Parlamentosu, Nasrallah'ın "bölgenin güvenlik ve istikrarını hedef alan" açıklamalarının, ülkenin içişlerine karışma anlamı taşıdığını ve kabul edilemez olduğunu belirtti.
 
İki ülke arasındaki köklü kardeşlik ilişkileri gereği Lübnan'ın söz konusu "düşmanca açıklamalar" karşısında gerekeni yapacağına inandığı ifade edilen haberde, "terör örgütü" olarak nitelendirilen Hizbullah'ın, "Bahreyn'in güvenliğini tehdit etmesine" tepki gösterildi.
 
KİK Genel Sekreteri Abdullatif Zayani de Nasrallah'ın açıklamalarını, "mezhepsel çatlaklar oluşturma hedefiyle şiddete açık teşvik" olarak nitelendirdi.
 
Bu açıklamalarla, "Bahreyn'in iç işlerine karışılmaya, toplumsal barış, güvenlik ve istikrarının sarsılmaya" çalışıldığını savunan Zayani, bir Bahreyn vatandaşının savcılığa çağrılmasının iç mesele olduğu ve Nasrallah'ın buna karışma hakkı olmadığını kaydetti.
 
Nasrallah, Mevlit Kandili münasebetiyle dün yaptığı konuşmada, Bahreyn'deki Şii halkın, Sünni yönetim tarafından "sürekli baskı gördüğünü" öne sürmüş ve yaşananların "Siyonist projeyi anımsattığını" söylemişti. Muhalif Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Ali Selman'ın tutukluluğunun devam etmesini "tehlikeli durum" olarak nitelendiren Nasrallah, Bahreyn'de "4 yıldır şiddete başvurmadan devrim gerçekleştirildiğini" ifade etmişti.
STAR GAZETESİ