Bahreyn’den Büyük Alçaklık

Bahreyn’den Büyük Alçaklık

ABD’nin yaz aylarında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına dünyadan pek destek gelmemiş ve Guatamala dışında elçiliğini taşıyacağını beyan eden ve bunun arkasında duran ülke çıkmamıştı.

Bahreyn, ABD ve kendisine destek veren bazı ülkelerin Kudüs’ü başkent yapma kararına desteğini açıklayarak Arap dünyasındaki diğer ülkelerden ayrıştı.
 
ABD’nin yaz aylarında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına  dünyadan pek destek gelmemiş ve Guatamala dışında elçiliğini taşıyacağını beyan eden ve bunun arkasında duran ülke çıkmamıştı.
 
Bu ülkeye dün Avustralya eklendi ve elçiliğini Kudüs’e taşıyacağını ilan etti. Avustralya’nın kararı Arap Birliği tarafından sert bir açıklamayla kınadı. 
 
Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife ise bu karar üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamada üyesi oldukları Arap Birliği’nin tepkisini “Sorumsuz bir açıklama” diye niteledi.
 
Bakan Halid, “Avustralya’nın kararı, başta Filistin’in başkenti Doğu Kudüs olmak üzere Filistinlilerin meşru taleplerine dokunmadığı gibi Arap barış girişimine de dokunmamaktadır. Bunu en iyi bilen Arap Birliğidir” dedi.