Bahreyn'de Sözde Mahkeme

Bahreyn'de Sözde Mahkeme

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, Vefak Hareketi lideri Şeyh Ali Selman'ın bugün görülecek temyiz duruşmasına hakim olarak kendi akrabasını atadı.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, Vefak Hareketi lideri Şeyh Ali Selman'ın bugün görülecek temyiz duruşmasına hakim olarak kendi akrabasını atadı. Bahreyn'deki en büyük muhalif yapı olan İslami Vefak Hareketi lideri Şeyh Ali Selman, Haziran 2015'te görülen davada 4 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. 
 
Bahreyn televizyon kanalı "El-Lu'lua"nın verdiği habere göre, Selman'ın davasına atanan hakimin muhaliflere karşı verdiği sert kararlarla bilinen Halife ailesinden Muhammed bin Ali El-Halife olduğu belirtildi. El-Halife daha önce 56'sı tek bir davada olmak üzere 73 muhalifin vatandaşlıktan men edilmesi yönünde karar vermişti. 
 
El-Halife'nin rejim yanlısı kararları bundan da ibaret değil, Halife, esirlere işkence ettikleri ve dayak attıkları suçlamasıyla yargılanan 5 emniyet mensubunun da beraatine karar vermişti. Bunun yanı sıra uluslararası anlaşmalarca yasaklanmış bir av mermisiyle öldürülen Sallah Abbas'ın katilinin ve gazeteci Nezihe Said'e işkence uygulayan kraliyet ailesi mensubu Nura el-Halife'nin de beraatine karar vermişti. 
 
Bahreyn sokaklarında Salı gününden beri Vefak Hareketi Lideri Şeyh Selman'ın serbest bırakılması yönünde protestolar ve gösteriler düzenleniyor. 

İslami Analiz