Bahreyn'de  Muhalifler İstenmiyor !

Bahreyn'de Muhalifler İstenmiyor !

Özgürlük yanlısı gösterileri güç kullanarak bastırmaya çalışan Bahreyn rejimi, insan hakları ihlallerine devam ediyor.

Özgürlük yanlısı gösterileri güç kullanarak bastırmaya çalışan Bahreyn rejimi, insan hakları ihlallerine devam ediyor.

Bahreyn’de bir mahkeme, diktatörlük rejimine karşı muhalefet eden 14 kişinin sınır dışı edilme kararını onayladı. Söz konusu kişiler 2012 yılında vatandaşlıktan çıkarılmış ve 2014 yılında da sınır dışı edilme cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, bu 14 kişinin her birine ayrıca 265 dolar para cezası kesti.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı 2012 yılında 31 kişiye ülke güvenliğine zarar verdikleri gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarma cezası vermişti. İnsan Hakları İzleme örgütü de söz konusu kişilerin yasadışı bir şekilde vatandaşlıktan çıkarılmasının uluslararası yasalara göre hak ihlali anlamına geldiğini bildirmişti.

Bahreyn’de 2011 yılının Şubat ayı ortalarından bu yana iktidardaki El Halife ailesinin yerine tüm halkı temsil eden bir yönetimin gelmesi için gösteriler sürüyor. Bahreyn rejimi ise barışçı gösterileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yardımıyla zor kullanarak bastırmaya çalışıyor.

Bahreyn rejimi hapiste tuttuğu muhaliflere de acımıyor. Ülkenin önde gelen aktivistlerinden Nebil Receb’in sağlık durumunun kötü olduğu açıklandı. Uluslararası İnsan Hakları Federasyon Başkanı Dimitris Christopoulos Receb’in kötü koşullarda tutulduğunu ve ailesi ile dahi görüştürülmediğini kaydetti. Sağlık durumunun kaygı verici boyutlarda olduğunu ekledi.