Bahreyn'de İnsan Hakları İhlalleri

Bahreyn'de İnsan Hakları İhlalleri

İnsan hakları gözetleme teşkilatı Bahreyndeki insan hakları durumunun giderek daha da kötüleşmekte olduğunu ülkedeki siyasi aktivistlerin siyasi ve sosyal haklarının tamamen ayaklar altına...

İnsan hakları gözetleme teşkilatı Bahreyndeki insan hakları durumunun giderek daha da kötüleşmekte olduğunu ülkedeki siyasi aktivistlerin siyasi ve sosyal haklarının tamamen ayaklar altına alındığını vurguladı.

İnsan hakları gözetleme teşkilatı dün verdiği haberde, Bahreynde hükümet karşıtı protesto gösterileri sırasında en az 164 protestocunun öldüğü binlercesinin de tutuklandığı bildirildi. 

İnsan hakları gözetleme teşkilatı Bahreynde siyasi ve hukuki şeffaflığın olmayışından dolayı ülkede tutuklanan en az 5 kişinin maruz kaldıkları işkenceler neticesinde öldükleri halihazırda 4 bin siyasi tutuklunun kötü şartlarla karşı karşıya kaldıkları bildiriliyor.

Bahreyn insan hakları encümeni başkanı Bagır Derviş yaptığı açıklamamda, 'uluslararası sessizliği gölgesinde Bahreynde 8 yıl baskıya dayalı ortam' başlıklı bir oturumun Bahreyn rejiminin vatandaşlara karşı baskıcı ortam oluşturması üzerine düzenlendiğini belirtti.