Bahreyn'de Halka Uyarı

Bahreyn'de Halka Uyarı

Baskıcı Al-i Halife rejimi 14 Şubat devriminin yıldönümü öncesi halkı tehdit etmeye başladı.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı, ülke halkını 14 Şubat devrim yıldönümünün 5. yılı münasebetiyle muhtemel yürüyüşlere katılmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Bahreyn Genel Güvenlik Başkanı Tarık el'Hasan yaptığı açıklamada, genel güvenliği bozacak her türlü eyleme katılacakları tehdit ederken, böyle bir girişimi 'Cinayet' olarak kabul edeceklerini ve kişilerin bu çerçevede cezalandırılacağını açıkladı.

Bahreyn güvenlik yetkilisi, kanun dışı olarak nitelediği her türlü yürüyüş ve gösterinin anında güvenlik güçlerince bastırılacağı ve engelleneceğini, devlet güvenliğine karşı suç işleyenlerin de yargıya teslim edileceği tehdidinde bulundu.

Bu arada Bahreyn'deki inkılapçı parti ve siyasi gruplar, Al-i Halife rejimin baskılarını protesto etmek amacıyla halkı 14 Şubat'ta Bahreyn devriminin yıldönümünde cadde ve sokaklara çıkarak protestoya davet etti.

Bilindiği gibi Bahreyn'deki diktatör rejim aleyhinde 14 Şubat 2011'de halk demokratik hakları talep doğrultusunda cadde ve sokaklara çıkmış ve barışçı gösteriler düzenlemiş fakat bu girişim dikta rejimin baskı ve askeri yöntemleriyle kana bulanmıştı.

Bahreyn muhalefeti 5 yıldır tüm baskı ve zulümlere rağmen diktatör rejime karşı sivil itiraz ve protestolarını devam ettiriyor.