Bahreyn İran Elçisini Kovdu

Bahreyn İran Elçisini Kovdu

İran'ı ülkenin içişlerine karışmak ve mezhepsel gerginliği körüklemekle suçlayan Bahreyn Manama'daki İran Büyükelçisine ülkeyi terketmesi için üç gün süre verdi

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiyi geri çağırma kararı aldı. Ayrıca İran'ın Manama'daki Büyükelçisi de istenmeyen adam ilan edilerek ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre verildi.

Bahreyn Haber Ajansı'nın verdiği haberde, "Kraliyet, Bahreyn'in İran Büyükelçisi Raşid Saad ad-Dovsari'yi geri çağırma ve İran'ın Bahreyn Maslahatgüzarı Muhammed Rıza Babai'yi istenmeyen adam ilan etme kararını aldı. Ülkeyi terk etmesi için 72 saat verildi" denildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, İran'ı ülkenin içişlerine karışmak ve mezhepsel gerginliği körüklemekle suçladı.

Bahreyn polisi, el yapımı bombaların üretildiği depoyu tespit ettiklerini açıkladı. Birkaç kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Ülke yönetimine yönelik terör eylemler planlamakla suçlanan bu kişilerin İran Devrim Muhafızları ve Lübnan merkezli Hizbullah ile bağlantılı olduğunu iddia edildi.

Bahreyn'de geçtiğimiz ağustos ayında da 2 kişinin öldürüldüğü bombalı eylemle ilgili olarak İran bağlantılı olduğu iddia edilen 5 kişiyi tutuklanmıştı.