Bahreyn Halkından Netanyahu Ziyaretine Protesto

Bahreyn Halkından Netanyahu Ziyaretine Protesto

Bahreynli muhalif gruplar Natanyahu'nun Bahreyn ziyareti ile ilgili yayımlanan bildiride Bu ziyareti, Bahreyn milletini tahrik etme amaçlı bir hareket olarak niteledi.

Bahreyn’da çok sayıda siyasi muhalif grup ortak bir bildiri yayımlayarak Bahreyn halkını korsan rejim İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Bahreyn’i ziyaret edeceği günde düzenlenecek protesto eylemine katılmaya davet etti.

Bahreyn medyasında çıkan habere göre Bahreyn Hak Hareketi ve İslamî El Vefa Hareketi Cuma günü yayımladıkları ortak bildiride, Halife rejiminin siyonist Başbakanı Netanyahu’yu karşılama çabalarını kınayarak Mescid-i Aksa ve mazlum Filistin milletine desteklerini vurguladı.

 

Bahreynli muhalif gruplar ayrıca Netanyahu’nun Bahreyn ziyaretini tehlikeli niteleyerek Halife rejimi ile siyonist rejim elebaşılarının bölge meseleleri ile ilgili ortak tutumları Halife rejiminindaha da inzivaya itilmesine yol açacağını vurguladı.

Korsan İsrail’de yayımlanan Yediot Aharonot gazetesi Maname yönetimi İsrail ile ilişkileri aleni bir şekilde başlatmak için Tel aviv elebaşıları ile gizli müzakere yürüttüğünü, Netanyahu’nun Maname ziyareti bu ilişkilerin resmen başladığının ilani olacağını yazmıştı.