Bahr: Hükümetin Gazze’de Etkin Olması Kuşatmayı Kaldırmasıyla Olur

Bahr: Hükümetin Gazze’de Etkin Olması Kuşatmayı Kaldırmasıyla Olur

Bahr: Hükümetin Gazze’de etkin olması kuşatmayı kaldırmasıyla olur

Flistin Parlamentosu başkan yardımcısı Ahmed Bahr, Filistin uzlaşı hükümetinin Gazze’de tam manasıyla yönetimi ele almasının ancak Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırılması ve Filistin Yönetimi’yle İsrail arasında devam eden güvenlik koordinasyonun durdurulmasıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

Gazze’nin doğusunda yer alan El-Mahatta Camii’nde bugün verdiği Cuma hutbesinde Bahr, hakkı geri almanın ve işgal altındaki toprakları kurtarmanın meşru silahı olan direnişin silahına dokunulmaması konusunda uyararak, silahlı mücadelenin uluslararası hukukun güvence altına aldığı bir hak olduğunu belirtti.

Bahr hutbesinde, bazı Arap ve İslam ülkelerinin işgalciyle ilişkileri normalleştirme yoluna girmelerinin 'Çağın Anlaşması' olarak bilinen planın bir parçası olduğunu bununla İsrail ile olan sorunun sonlandırılmasının amaçlandığını hatırlattı.

Bahr, Filistin halkıyla direniş gruplarını işgale karşı birlik olmaya, işgalciyi Filistin topraklarından çıkarma ve Filistin’i özgürleştirme savaşında direnişe destek vermeye davet etti.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi