Bahr, Filistin Parlamentosu'nun Gazze'de ve Batı Yaka'da Toplanmasını İstedi

Bahr, Filistin Parlamentosu'nun Gazze'de ve Batı Yaka'da Toplanmasını İstedi

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, işgal güçlerinin esir milletvekili En-Netişe'yi darp etmesini, milletvekillerinin esir tutulmalarını ve esirler davasını görüşmek üzere Filistin Parlamentosu'nun Batı Yaka ve Gazze'de aynı anda toplanmas

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, işgal güçlerinin esir milletvekili En-Netişe'yi darp etmesini, milletvekillerinin esir tutulmalarını ve esirler davasını görüşmek üzere Filistin Parlamentosu'nun Batı Yaka ve Gazze'de aynı anda toplanması çağrısında bulundu.

Bahr, dün (6 Mayıs Salı) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, milletvekillerinin ve diğer tüm esirlerin işgal zindanlarında esir tutulmasına, işgal rejiminin planlarına ve Filistin halkını tehdit eden tehlikelere karşı koymak için ortak bir mücadele planı benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin milletvekili Muhammed Cemal En-Netişe'ye saldırmasını kınayan Bahr, saldırıyı Filistin halkını temsil eden ve dokunulmazlığı olan bir milletvekiline karşı işlenmiş çirkin bir suç olarak nitelendirdi.

İşgal güçleri, idari hapis cezalarını protesto amacıyla 12 gündür açlık grevinde olan milletvekili En-Netişe'yi darp etti ve Er-Ramle Cezaevi'nde tutulan esir milletvekili darp sonrası hastaneye kaldırıldı.

Bahr, Arap ülkeleri ve dünya parlamentolarına seslenerek, işgal güçlerinin Filistinli milletvekili Muhammed Cemal En-Netişe'ye saldırısının kınanmasını istedi.