Bahçeli'nin ilk rakibi Belli Oldu

Bahçeli'nin ilk rakibi Belli Oldu

1 Kasım seçimlerinde düşüş yaşayan MHP'de Devlet Bahçeli'ye ilk rakip, Alparslan Türkeş'in Genel Sekreter yardımcısı Selim Kaptanoğlu oldu.

1 Kasım seçim sonuçlarından ağır yara alan MHP'de ilk genel başkan adayı ortaya çıktı. Alparslan Türkeş'in Genel Sekreter yardımcısı Selim Kaptanoğlu adaylığını resmen açıkladı. Kaptanoğlu, Türk Aydınları Vakfı (TAV) toplantısında adaylığını ilan ederken, aynı toplantıya katılan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan da adaylık sinyali verdi.

TAV 1 Kasım seçimleri ve MHP'nin aldığı sonuçları değerlendirmek için özel bir oturum düzenledi. Vakıf Genel Başkanı İsrafil Çelik, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, ANAP eski milletvekili Beyhan Aslan ve MHP eski milletvekili Şevket Bülent Yahnici gibi ağır topların katıldığı toplantıya isimleri MHP Genel Başkanlığına geçen Sinan Oğan ile Selim Kaptanoğlu da davet edildi.

Sözcü'nün haberine göre 12 Eylül döneminde Türkeş'i Mevki Hastanesi'nden kaçırma planı yapan doktoru Selim Kaptanoğlu, olağanüstü kurultayda resmen MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu ilan etti.