Bahçeli'nin Danışmanı ittifakı Bitiren Sebepleri Açıkladı

Bahçeli'nin Danışmanı ittifakı Bitiren Sebepleri Açıkladı

Bahçeli'nin danışmanına göre ittifakı AK Parti’nin ‘FETÖ’cü-Kürtçü’ damarı bitirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, ‘cumhur ittifakı’nın sona ermesinden AKP içindeki ‘Kürtçü-FETÖ’cü damar‘ı sorumlu tutarken, ‘Kürtçü‘ olarak nitelediği AKP Sözcüsü Ömer Çelik’i Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yanlış yönlendirmekle, ‘Türk düşmanı’ dediği Numan Kurtulmuş’u da fitneyle suçladı.
 
Bahçeli dün AKP ile yerel seçim ittfakından vazgeçtiklerini açıklarken “Adalet ve Kalkınma Partisi içinde ittifak çabalarını dinamitlemek için sürekli faaliyet içinde olanlar sevinç taklaları atabilirler” demişti.  Bahçeli’nin basın danışmanı Çiçek ‘sevinç taklaları atanlar’ sözünden kastını Türkgün gazetesinde bugün yayınlanan köşe yazısında ele aldı.
 
Parti sözcüleri ‘cumhur’un değil yerel seçim ittifakının ortadan kalktığını söylerken Çiçek’in ayrım yapmadan defaatle ‘cumhur ittfakı‘nın bittiğinden söz etmesi dikkat çekti.
 
‘Arınçlar, Bozdağ’lar, Davutoğlu’lar…’
 
Çiçek yazıya şu girişi yaptı: “AKP içindeki kripto Pkk’lılar, kripto fetö’cüler, kripto ABD ajanları artık mutlu olabilirler. 15 Temmuz sonrası, Türkiye ve bölgemizdeki şartların doğurduğu, Türkiye’deki milli mücadele noktasında yanyana gelen AKP-MHP arasındaki ittifak sona erdi. Bülent Arınçlar, Bekir Bozdağ’lar, Ahmet Davutoğlu’lar, Numan Kurtulmuşlar, Ömer Çelik’ler artık mesut ve bahtiyar olabilirler. Bu isim ve benzerleri hayatları boyunca MHP’yi hiç sevmediler, MHP’yi hiç istemediler. AKP’nin MHP sayesinde milli bir çizgiye gelmesinden en çok bunlar rahatsız oldular. Hepsinin ortak özelliğinin de geçmişte fetö ve pkk’ya eylem ve söylemleriyle destek olan kişiler olmasıdır. AKP içinde fetö ve pkk’ya en çok destek olan eylem ve söylem bu isimlerden gelmiştir. 15 Temmuz sonrası yerli ve milli davranmaya başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan maalesef bunlara yenilmiş ve bu duruş konusunda yalnız kaldığını bir kez daha göstermiştir.”
 
‘Kürtçü FETÖ’cü damar’
 
‘Cumhur ittifakı’nın protokolünde yazan ‘Türkiye’nin inşası için yola çıkmış, şeffaf, bağımsız, kirli hesaplardan uzak, hasbi duygularla kurulmuş…’ ilkesine MHP’nin harfiyen uyguladığını savunan Çiçek, ittifaka zarar verebilecek her türlü önlemi alma adına partideki yöneticilerin bile görevlerinden uzaklaştırıldığının altını çizdi. Hiçbir pazarlık yapmadan, koltuk istemeden, siyasi menfaat dayatmadan  ülkenin geleceği düşünülerek ittifakın MHP tarafından korunduğunu dile getiren danışman, bununla birlikte AKP içindeki ‘Kürtçü-Fetö’cü damarın bundan büyük rahatsızlık duyduğunu öne sürdü.
 
Bahçeli bu gerekçelerle konuşmuş
 
Söz konusu damarın her fırsatta ‘Bu ittifaka nasıl fitne sokabiliriz, bu ittifakı nasıl bozabiliriz’ diye gayret ettiğini ve fitne ateşine odun taşıdığını savunan Çiçek şöyle devam etti: “İstanbul Büyükşehir Başkanı olma hayali kuran, sicilinde Türk düşmanı özelliği taşıyan Numan Kurtulmuş ‘MHP ile ittifak kurarsak, kürt’lerin oyunu alamayız’ fitnesini zafere taşımıştır.  Yine bilinen kürtçülerden Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu konuda yanlış yönlendirip ve başarıya ulaşmıştır. AKP içindeki kürtçü-fetö’cü damar bunu referandum döneminde de, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri zamanında defalarca denemiş, başarıya ulaşamamıştı. Ama şimdi başardılar.”
 
Çiçek, Bahçeli’nin dünkü konuşmayı bu gerekçelerle yaptığını da vurguladı.
 
‘Fabrika ayarlarına dönüş yaptılar’
 
Danışman yazısının sonunda da şöyle dedi: “Cumhur ittifakının ruhunu kavrayamamış AKP içindeki kadrolar ve kavradığı halde fetö ve pkk adına kripto çalışması yürütenler yüzünden maalesef ittifak konusunda bu sonu yaşatmışlardır. AKP, Papaz’ı ve uyuşturucu baronlarını serbest bırakma, af, andımız gibi konularda hayal kırıklığı yaratmış ve bu konularda fabrika ayarlarına dönüş gerçekleştirmiştir. Cumhur ittifakını bozmak için AKP’nin içinde elinden geleni yapanlar umarım Türkiye’nin huzurunu bozmak için farklı adım atmazlar.”