Bahçeli’den Hükümete Dağlıca Çağrısı

Bahçeli’den Hükümete Dağlıca Çağrısı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde PKK tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırının ardından ‘gizlendiğini’ savunduğu gerçeklerin ve ölen askerlerin sayısının açıklanmasını istedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde PKK tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırının ardından‘gizlendiğini’ savunduğu gerçeklerin ve ölen askerlerin sayısının açıklanmasını istedi.

 Yazılı bir açıklama yayınlayan Bahçeli, “Meselenin tuhaf ve ibretlik yanı ise AKP-PKK hükümetinin Dağlıca saldırısının içyüzünü açıklamakta ayak sürümesi, çekingen davranmasıdır” diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı terör saldırılarından siyasi rant elde etmekle suçladı.

‘Erdoğan, terörden nemalanmanın peşinde’

 Bahçeli şöyle devam etti: “Çözüm süreci için baldıran zehri içmeye razı olan Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısından nemalanmanın, siyasi rant ve fayda devşirmenin hayasızca peşindedir. Vatan evlatları Dağlıca’da şehadetle imtihan edilirken, Cumhurbaşkanı mevkiinde bulunan şahsın kameralar karşısında "400 milletvekili olsaydı bunlar olmazdı" açıklaması milletimizin yüreğine ateş gibi düşmüştür. Bu sorumsuzluk ve ganimet avcılığı Erdoğan’ın alnına kara bir leke gibi yapışmıştır.”

‘Erdoğan’ın yaptığı utanmazlık örneği’

 “Cumhurbaşkanı ya sesini kesmeli ya da çekip gitmelidir”diyen Bahçeli, Erdoğan’ın ‘vicdansız ve insafsız’ davrandığını iddia etti.

 “14 Haziran 2007’de, ‘Bir damla şehit kanını 550 vekile değişmeyecek kadar aşkla bu vatana bağlıyız’ diyerek duygu ve vicdan sömürüsü yapan Erdoğan’ın, şimdilerde silahlar ve bombalar patlarken siyasi hesap yapması tek kelimeyle utanmazlık örneğidir” ifadesini kullanan Bahçeli, Türkiye-Hollanda maçını hayatını kaybeden bir askerin çocuğuyla izleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eleştirdi.

‘Bunların Türkiye’ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır’

 Bahçeli özetle şöyle devam etti: “AKP-PKK hükümetinin başına iliştirilen Davutoğlu’nun, terörist saldırılar sürerken şehit evladıyla tribünlerde sevinç gösterisinde bulunması da tam bir kâbustur. Bunların Türkiye’ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Şehitlerimizin vebali, analarının ah ve feryatları AKP’nin ve kaçak sarayın omuzlarındadır. Türk milleti Dağlıca’yla ilgili gizlenen, saklanan, üzeri örtülen tüm gerçekleri duymak, öğrenmek ve bilmek istemektedir. Hükümet şehitlerimizin sayısını derhal açıklamak ve doğruları kamuoyuyla paylaşmak durumundadır.”