Bahçeli'den Erdoğan'a Davutoğlu Tepkisi

Bahçeli'den Erdoğan'a Davutoğlu Tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Davutoğlu'nun görevi bırakmasını hazmedemediğini söyledi. Bahçeli ayrıca, 'Hükümete fiili desteğimiz hukuki bir boyut alabilir' sözüne de açıklık getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kamuoyunda koalisyon iddialarına yol açan Ak Parti'ye "hukuki destek" açıklamalarına açıklık getirdi.

Nazlı Çelik'e konuşan Devlet Bahçeli Ak Parti'ye hukuki desteğin desteğin terörle mücadele konusunda olacağını ifade etti.

Star TV ana haber bültenini sunan Nazlı Çelik, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Bahçeli, desteğin terörle mücadele için sözkonusu olacağını kaydetti.

"HER ZAMAN DESTEK OLDUK, OLACAĞIZ"

Çelik'in aktardığına gore Bahçeli, hükümete terörle mücadele için bugüne kadar destek olduklarını belirtirken, "Bu konuda her zamanda destek olacağız, devleti yöneten iktidarın güçsüz görünmemesi gerektiği için. Bu desteği bugüne kadar açık ve fiili verdik. Hukuki boyutunu da düşünebiliriz" dedi.

"DESTEK KOALİSYONA DEĞİL"

Bahçeli, hukuki destek ifadesinin, koalisyonu işaret ettiği iddialarına, "Hukuki boyut başkanlık sistemine destek vermek anlamını taşımaz. Daha geniş ve daha kapsamlıdır"karşılığını verdi.

DAVUTOĞLU'NUN GİDİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Partisinin grup toplantısında gündemi yorumlayan MHP Lideri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılma kararına ilişkin görüşlerini açıkladı.

''HAZMEDEMİYORUZ"

Devlet Bahçeli, "Davutoğlu'na demediğimizi bırakmadık ama buruşturulup atılmasını hazmedemiyoruz." dedi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

"Başbakan Davutoğlu'nun zarari nedenlerden dolayı başbakanlık ve genel başkanlığı bırakma kararını sistem tartışmalarından bağımsız düşünmek imkansızdır.

'DAVUTOĞLU'NA BAŞARILAR DİLİYORUM'

Birbirimize karşı iyi kötü sözlerimiz, siyasetin doğası gereği olmuştur. Davutoğlu'na kendisine başarı ve mutluluklar diliyorum. Sayın Davutoğlu ve partisinin sorunları ilgi ve merak sahamıza girmemektedir. Partide her belirsizlik, çatlak ülkemizi etkilemektedir ve değerlendirmeye muhtaçtır.

Davutoğlu'nun kenara alınmasında asıl sorumlu kimdir ve bunu niçin gerekli görmüştür? Yüzde 49 oy almış bir partinin genel başkanı yetkilerinin tırpanlanmasına, Cumhurbaşkanıyla görüştükten sonra olağanüstü kurultay kararına nasıl varmıştır?"