"Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gidecek"

"Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gidecek"

Son görevi Erdoğan’ı Köşk’e çıkartmak(!) olan muhalefet liderleri tasfiye olacak. AK Parti’ye direnecek yeni isimler bulunacak. Sessizliğin altında yatan gerçek bu...

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in "Değişecekler" başlıklı yazısı:

Salı günleri geldiğinde çok önemli bir işim yoksa özellikleMUHALEFET partilerinin liderlerine kulak veririm! Ne diyeceklerini, nasıl bir ufuk çizeceklerini merak ederim.
Her lider için önemli bir kulvar olduğunu düşündüğümden grup konuşmalarına çok fazla ÖZEN gösterdiklerine inanırım! Hem CHP hem MHP elbette çok değerli oluşumlardır! Her iki partide de çok ama çok değerli insanlar siyaset yapmaktadır! Ufukları geniş olan çok sayıda kişinin orada bulunduklarını da biliyorum!
Ama maalesef dışarıya yansıyan bu değildir!
KISIRLIK hali alıp başını gitmiştir! Yorgun olması gereken iktidar dimdik ayaktayken muhalefetBİTİK bir tablo çizmektedir!
Yaptıkları eleştirilerin ve salvoların anlamı ve derinliği yok!
Peki bu gidiş nereye varır?
İşte bugün bunu tartışalım...

Toplumlar ya da milletler çoğunlukla isimlerini BOY, OYMAK oldukları dönemde taptıkları kutsalVARLIKLARDANalmıştır!
Bununla birlikte bir kişinin ismiyle anılan devletler ve milletler de vardır! AMERİKA KITASI ya da Amerika Birleşik Devletleri AMERIGO VESPUCCI (1454-1512), KOLOMBİYA Cristofero Colombo ( 1451-1506), BOLİVYA ise Simon Jose Bolivar (1783-1810) ismiyle anılır!
Ancak tarihte BÜYÜK İMPARATORLUKLAR kurmuş devletler ise bir isme ya da bir millete bağlı olarak anılmazlar!
Mesela BRİTANYA ya da BİRLEŞİK KRALLIK! Ya da Sovyetler Birliği gibi...
Osmanlı da tıpkı bu devletler gibi bir KAVİME göndermede bulunmaz! Mesafe koyar!
Topraklarında çok çeşitli insan barındırmanın gücüne inanır! Irk temelinde BÜYÜK olunmayacağını bilir! Çünkü tarihte örnekleri çoktur!
İşte bizim iki muhalefet partisi, içlerindeki çok değerli isimlere rağmen maalesef geri kalmıştır! Ve hayat normal ritmin dışında kalan her oluşumu kaldırıp atmıştır!
Bu altın kuraldır!
Bir atasözünün dediği gibi; Güçlü olan değil, uyum sağlayan yaşar!
Yani günü okuyamayan yok olur gider!
Ankara uzun zamandır buna direniyor!
Muhalefet sandıktan çıkamadığı halde, yeni bir şey söyleyemediği halde, bir ufuk çizgisi bulunmadığı halde yerinde sayıyor!
Bütün iyi niyetlerine rağmen bu yetmeyecek! Hayatın temposunun dışında kalan ayağı takılıp düşer ve oyundan atılır!
Öyle sanıyorum ki CHP ve MHP için birileri bir yerlerde yeni senaryolar hazırlıyor! İki muhalefet liderinin kendileri dışında o koltuklarda oturacaklarına inanan çok kişi yok! Belki yakın çevre bu kadar net ve açık konuşmaz ama durum budur!
Çünkü bunlara destek verenler uzun zamandır ERDOĞAN düşmanıdır! Gizli ve örtülü olarak muhalefete el verenler ortadaki tablodan rahatsız! Ve bu AKIL, Erdoğan'ı da içine alan bir planla yeni döneme damga vurmak istiyor!
Nasıl mı? Anlatayım!
Yerel seçim sonuçları gösterdi ki; Erdoğan'ı sandıkta yenecek bir oluşum, parti ve lider yok! Bütün sermaye gruplarına rağmen Erdoğan 30 Mart'ta ipi rekorla göğüsledi! İşte bu yenilgi tomografisi gerçek AKLIN sahiplerini harekete geçirdi! Yeni OYUN, Erdoğan'ın kazandığı zafere göre kurulacak!
Tapelere, montajlara, dinlemelere, köstebeklere rağmen BAŞBAKAN yerel seçimlerde aldığı oyla milletin gönlündeTAHT kurduğunu tekrar kanıtladı!
Referanduma dönüşen seçimlerde sandıkta asla ve kat'a yenilemeyeceğini ortaya koydu!
Burada iktidarın başarısı kadar muhalefetin beceriksizliği ve yetersizliği de açığa çıktı!
Bu nedenle sonuç almaya YARAMAYAN muhalefetle AĞUSTOS'taki KÖŞK seçimlerine gidilecek! Erdoğan'ın bir kez daha kazanması için bu enstrümanlara ihtiyaç var!
Girdiği her seçimde yendiği rakiplerini Çankaya için bir kez daha mağlup etmek, ne Erdoğan için, ne de dünya içinSÜRPRİZ olacak!
Asıl senaryo da bundan sonra devreye girecek!
Halkın oylarıyla ilk kez seçilecek olan Erdoğan KÖŞK'e çıktıktan sonra parti içinden en güvenilir ve en becerikli bir isimBAŞBAKAN olacak! Erdoğan'ın yukarıda olması diyaloğu ve uyumu bozmayacak!
Tabii ilk başlarda!
Bunca seçim kazanan Erdoğan her türlü dengeyi gözetip, rakiplerini yenmeyi başarsa da Çankaya'daki hava bir başka esecek! Son türbülansta görüldü ki AK PARTİ içindeki çoğunluk PARALEL YAPIYA karşı bir tepki vermedi! HerkesinKASETİ olduğu için sessiz kaldığını düşünmeyin! Parti içinde söylenmese de Erdoğan'a KARŞI OLMADAN RAKİPolanlar var!
Ve bu ekip, Köşk seçimlerinden sonra kendi renklerini ortaya koyacak! Çünkü muhalefeti etkileyen AKIL buraya da el atmış durumda! Şunu kabul etmeliyiz ki son DARBE OPERASYONUNA sadece ve sadece Erdoğan direndi ve kazandı!
İşte BOĞAZ'da toplananları bir araya getiren AKIL, KÖŞK'teki Erdoğan'ı etkisizleştirme hesapları içinde! Çankaya'ya kimin çıkacağı belli olduktan sonra iki muhalefet partisinin lideri KESİNLİKLE tasfiye olacak! Son görevleri Erdoğan'ı yukarı çıkartmak olan liderlerin yerine İLK GENEL SEÇİMLERDE Erdoğan'sız AK PARTİ'ye karşı direnecek isimler bulunacak! Belki de AK Parti'nin içinden kopan bir kolla yollar kesişecek! Bölgeyi ve dünyayı okuyamayan muhalefetin yerine daha aktif isimler getirilecek ve iktidar ile denge kurulacak! Belki arada çıkarılacak bir EKONOMİK türbülansla da oyların bir bölümü devşirilecek! Erdoğan yukarıda olduğu için de "AK Parti O'nsuz olmuyor!" algısı yaratılacak!
Cumhuriyet tarihi boyunca krizlere gebe olan KÖŞK seçimlerine ilk kez bu kadar sükunetle gidiliyor!
GARİP!
Erdoğan'ı sandıkta yenemeyenler, cunta ve darbelerle götüremeyenler "O zaman yukarı alıp orada sınırlayalım!"planı için düğmeye bastılar!
Başarısız muhalefetle nihai ZAFER teslim edildikten sonra 17 ARALIK DOSYALARIYLA tekrar gelecekler!
Amaç Erdoğan'ı sınırladıktan sonra orada rahat oturtmamak!
Bu sessizliğin altındaki gerçek bu! "Evet! Erdoğan Köşk'e çıkmayı fazlasıyla hak etti!" diye mesajlar vererek açılan yol tuzaklarla doludur!
Ama Başbakan Erdoğan'ın bunları görecek kadar da tecrübesi, bilgisi ve ufku vardır!
Ben BOĞAZ'daki son durumu ve BARONLARIN hesabını yazdım! Erdoğan'ın bunları yine altedeceğini biliyorum!
Belki erken bir yazı oldu ama bizim meslekte yarın yok!
AK Parti'nin başına geçecek isim çok önemli! Uyum, güven ve hedef hepsinden önemli!
200 yıldır bu bölgede at koşturanların bu kadar çabuk geri çekildiğini sakın düşünmeyin!
Oyunu kurmasalar da içine girip sonucu değiştirmeyi hedefleyeceklerdir!
Bence bugüne kadar bütün oyunları bozan BAŞBAKAN son oyunu da kaldırıp çöpe atacaktır!
Gücümüzü bilelim ama dikkati elden bırakmayalım!
Karşı taraftaki koalisyonu görmek için müneccim olmaya gerek yok!
Hepsi bir arada!
5'i biryerde!