Bahçeli: ‘One Minute’ Şovu Bitti

Bahçeli: ‘One Minute’ Şovu Bitti

Bahçeli, İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmayı yorumlarken, “Davos’taki ‘one minute’ şovu bitti.

 

Bahçeli, İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmayı yorumlarken, “Davos’taki ‘one minute’ şovu bitti. Dış politikada ne ilke, ne seviye, ne de inandırıcılık bıraktılar” dedi. MHP liderine göre Erdoğan, Rusya’ya da ‘boyun eğdi.’

‘Davos’taki ‘one minute’ şovu bitti’

İsrail ile Türkiye arasında varılan anlaşmaya da değinen Bahçeli, 2009’un ocak ayında Davos’ta başlayan ‘one minute’ şovunun bittiğini söyledi.

Erdoğan’ın önceleri İsrail’den hesap sorulacağını söylediğini, ancak anlaşmaya bakılırsa ‘zulmün bitmiş’ olduğunu belirten MHP lideri şöyle devam etti: “Buna inanmamız beklenmektedir. Teröristlerde onur ve gurur arayanlar dış politikada ne ilke, ne seviye, ne de inandırıcılık bırakmışlardır. 2009’dan beri süregelen İsrail husumetini bırakıp ‘Nerede kalmıştık’ demek millete saygısızlıktır. Bu anlaşmanın neresi zaferdir? Hangi İsrail diz çökmüştür? İsrail’le ilişkilerin düzelmesinden prensipte rahatsız değiliz. İstediğimiz tutarsızlıktan dolayı milletten özür dilenmesi” dedi.

‘Rusya’ya boyun eğildi’

Erdoğan’ın düşürülen Rus uçağının pilotu için ‘özür dilemesi’ hakkında ise Bahçeli, Erdoğan’ın karşılık alamaması durumunda ‘boyun eğmiş’ sayılacağını, günübirlik ‘romantik politikaların’ faturasının çıkacağını söyledi.