BAHÇELİ: KUKLA ANKETÇİLER İŞBAŞINDA

BAHÇELİ: KUKLA ANKETÇİLER İŞBAŞINDA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti binasında gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi...

Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Başbakan Erdoğan, hiçbir yasal engel bulunmadığı halde CHP ve MHP'nin "başbakanlıktan istifa et" baskılarıyla karşı karşıya. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söylerken, CHP konuyu YSK'ya taşıdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini savundu. 

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savunan Bahçeli,  "Kukla anketçiler şimdiden seçimi manipule etmek için şişirme anketler yayınlıyorlar. Geleceklerini Erdoğan'ın varlığında gören yerli ve yabancı asalaklar milletimizin iradesini çarpıtmak istiyolar. Kara propagandaya bel bağlayanlar var. Başbakan Erdoğan devletin imkanlarını çarçur etmeden istifa etmelidir. Mertçe adilce, zırhını çıkarıp diğer adaylar gibi meydanda olmalıdır. Türkiye'yi kutuplaştıran millleti etnik parçalara ayırandan Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz dedik. Her vatan evladı olur ama Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz. YSK'nın bu konuda üzerine düşen tarihi bir görevi vardır. Türkiye bir hukuk devletiyse YSK, Erdoğan'ın adaylığını reddetmelidir." dedi.

DEMİRTAŞ'IN DA ENGELLENMESİNİ İSTEDİ

Devlet Bahçeli, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'a da sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, "HDP’den aday olan zatın PKK ile bağlantılı kişiliği bilinmektedir. YSK bunu da değerlendirmeye almalıdır ve adaylığını ngellemelidir" dedi.

CHP YSK'YA BAŞVURDU

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmakla birlikte 'başbakanlık görevinin sona erdiği ve görevden çekilmiş sayılması gerektiği' gerekçesiyle avukatı aracılığıyla YSK'ya başvurdu.

İnce'nin avukatı Haluk Peşken, başvuruda yasa maddelerini anımsattı ve "Bu itibarla, Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesi ile birlikte, Başbakanlık görevi de son bulmuştur. Yüksek Seçim Kurulu tarafından derhal bu kanun hükmünün gereği yerine getirilerek, Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylığının kesinleşmesi ile birlikte, görevinden ayrılmış sayıldığının, kurumuna ivedilikle bildirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda, gerek seçim kanunun gerekse Anayasa'da düzenlenen ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan 'Eşitlik İlkesi'nin ihlali söz konusu olacaktır" dedi.

Dünyabülteni