Bahçeli: Kimden İzin Aldın

Bahçeli: Kimden İzin Aldın

MHP lideri Bahçeli, Şubat ayında Suriye Eşmesi'ne taşınan Süleyman Şah Saygı Karakolunu'nu ziyaret eden başbakan'a yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevşehir mitinginde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. MHP lideri, Davutoğlu’nun Şubat ayında Suriye Eşmesi'ne taşınan Süleyman Şah Saygı Karakolunu'nu ziyaret etmesi hakkında şöyle konuştu:
“Madem türbeyi ziyaret edecektin, sınırlarımıza 38 kilometre uzaklıktaki eski yerini nasıl bir korkaklıkla terk ettin? Vatan toprağını nasıl bıraktın kaçtın? Kimlerden izin ve icazet aldın? Bölgedeki PKK’lı teröristlerin hâkimiyet kurmasından, yakınlardaki bölücü başı posterlerinden hiç mi rahatsız olmadın? Türk bayrağını indiren Erdoğan ve Davutoğlu’dur.
Ecdat yadigârı topraklarımızı satan adam, şimdi türbe ziyaretinden nemalanmak amacındadır. Eşme’ye giderken PKK terör örgütüyle temasın oldu mu? Kuryeler gidip geldi mi? Süleyman Şah huzuruna çıkacak ne yüzünüz, ne de siyasi şerefiniz kalmıştır.
Siz ziyaret edecekseniz Kandil’e, İmralı’ya, Barzani’ye gidin; Türk düşmanlarının kollarına atılın. İşte Türkiye’yi böylesine çürümüş bir zihniyet yönetmektedir.”

Başbakan Davutoğlu, Şubat ayında Suriye Eşmesi'ne taşınan Süleyman Şah Saygı Karakolunu'nu 10 Mayıs'ta ziyaret etti.
Süleyman Şah Türbesi niye taşındı?
Türkiye, Suriye'nin Halep şehrindeki Karakozak köyü sınırları içinde bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ndeki Saygı Karakolu'nda görevli 38 askeri personeli ve türbe içerisindeki Süleyman Şah ve iki muhafızının naaşı ile diğer eşyaları 22 Şubat'ta düzenlenen bir operasyonla Türkiye'ye getirmişti. Türkiye'nin başka bir ülkedeki tek toprağı olan bölgedeki askerlerin tahliyesi ve türbenin taşınması için eş zamanlı iki operasyon düzenlendi. Şah Fırat adı konan operasyonun ilk ayağında, IŞİD tehdidinin arttığı bölgedeki askerler Kazakozak'tan çıkarıldı, 'istismara meydan vermemek' amacıyla kalan yapılar tahrip edildi.
Diğer operasyonda ise, bir başka birlik Türkiye sınırından 200 metre kadar ilerleyerek, Suriye Eşmesi'nde, eski türbenin alanı kadar bir yeri çevreleyerek kontrol altına aldı. Türk bayrağı dikilen bu bölgeye daha sonra yeni karakolun inşaatı başladı. Geçici olarak Türkiye'ye getirilen emanetler de buraya taşındı. Operasyonda 39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personel görev almıştı.
‘Kur'an, Kâbe, Kudüs, Diyanet İşleri Başkanlığı siyasetin konusu oldu’
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerini de eleştirdi:
“Erdoğan 17-25 Aralık faciasının hesabını verip mahkeme önüne çıkmak yerine, başkanlık için canını dişine takmaktadır. Kur'an, Kâbe, Kudüs, Diyanet İşleri Başkanlığı siyasetin konusu olmuştur. Diğer yandan uçaklarımız düşürülmüştür, Mavi Marmara basılmıştır, Libya’da Türk gemisine havadan ve karadan saldırılmıştır.”
MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracıyla ilgili eleştirilere tepki göstererek “Haberim olsa derdim ki, sakın bu arabayı verme. O makam, bu arabaya fazlasıyla layık” demesi hakkında konuştu.
Eleştiriler üzerine aracın satılacağının açıklanmasını ‘yanlıştan dönme’ olarak niteleyen Bahçeli, “Sizlere kuru ekmeği bile fazla olanlar, piyasa fiyatı 1 milyon 600 bin olan arabanın alınmasını normal görüyor. Sana göre devletin malı deniz, hırsızın ve haram yiyenlerin cebi derindir. Erdoğan bankadaki milyarlardan küçücük bir bölümü buna ayırsın. Devlet kesesinden cömertlik yapmak, kimsenin haddi değildir” dedi.
‘Gemi filoları onlara, yaya gitmek size düşüyor’
Bahçeli, iktidarın Türkiye ekonomisi hakkında pembe bir tablo çizdiğini ancak bunun doğru olmadığını söyledi. İktidarı yolsuzluk yapmakla eleştirdi:
“Kaçak saray yaptı, ‘Ne var bunda?’ dedi. Sizlerden aldı, havuzculara verdi. Sizlerin emeğini lükse harcadı. Döndü 'ne var? dedi. Kul hakkı var, mazlum hakkı var, yetim payı var, gariplerin ve biçarelerin hisseleri var. Gemi filoları onlara, yaya gitmek size düşüyor.
Ayakkabı kutularına yağmur gibi haram yağdı. Bakanları rüşvetçilerin eline düştü. Haramın sınırlarını biz kullar çizemeyiz. Rüşvet, hırsızlık, hakkı olmayan gasp etmek haramdır.
Erdoğan, sen haramla sözleştin, başkanlık piyangosu sana vurmayacak! Kur'anla aldatanlara hadlerini bildirecek misiniz?
AKP’nin iktidar yıllarında hayat pahalılığınız azaldı mı? Cebiniz para gördü mü? İhtiyaçlarınız karşılandı mı? Hayır diyorsunuz, hakkınız vardır. Hal böyleyken Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’ına anlatılan büyüme yalandır. Asgari ücretle geçinen milyonlarca kişi, açlık sınırının altındadır.”
MHP’nin vaatleri
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin iktidar olması halinde yapacaklarını şöyle sıraladı:
“Yolsuzluk ve terörle mücadele edeceğiz. Ahlâkı tesis ederek çöküşü engelleyeceğiz. Ekonomi büyüyecek, Türkiye refah ve zenginliğe kavuşacaktır. Ülkemizi 2023’te bölgesel güç ve küresel aktör mertebesine çıkaracağız. Kaynaklarını hesaplayarak açıkladığımız plan ve projelerimiz, bir nevi iktidar programıdır.
Emekliler Mart ayında 1400, Eylül ayında 1400 lira olmak üzere, yılda iki kere emekli destek ödeneği alacaklar.
Asgari ücreti net 1400 liraya çıkartacağız. Büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz. Evi olmayanlara 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüyoruz.
İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için uğraşacağız. Köy ve mahalle muhtarlarının maaşlarının en az 1400 TL alması için çalışacağız.
Çiftçi kardeşim, başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacağız. Bunlarda ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Mazot fiyatını 1 lira 75 kuruşa düşüreceğiz.
Esnaf kardeşim, yeni iş yeri açtıysan 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf olacaksın.
Atanamayan öğretmenlerin alayını atayacağız.”
Kaynak: Al Jazeera