Bahçeli, Gülen Cemaati iddialarını doğruladı

Bahçeli, Gülen Cemaati iddialarını doğruladı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Gülen cemaatinin MHP'yi ele geçirmeyi denediğini ancak bunda başarılı olamadığını savundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Tuğrul Türkeş'in gündeme getirdiği Gülen cemaati iddialarını doğrulayan açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Gülen cemaatinin MHP'yi ele geçirmeyi denediğini ancak bunda başarılı olamadığını söyledi.

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in "Gülen cemaatinin MHP'yi ele geçirme girişiminde bulunduğu" iddiasının hatırlatılması ve buna yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Böyle bir deneme yapılmaya kalkışılmış, ancak başarılı olmamıştır" dedi.

"AMAÇ KÜRDİSTAN'DIR"

Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında ise Kobani'de PYD'ye yapılan yardımlar konusuna da değindi. 

Kobani'ye yardım adıyla yeni bir oyun oynandığını savunan Bahçeli, "Silahlanan peşmerge ve PYD'nin, PKK'yı da çembere dahil ederek ne yapması planlanmaktadır? Bize göre amaç ne Kobani, ne Suriye, ne de Irak halklarının dirliği ve istikrarıdır. Amaç Kürdistan'dır, amaç petrolü tankerlerle, varillerle, boru hatlarıyla alıp götürmek, Ortadoğu haritasını küresel projelere göre tekrar ve kanla çizmektir. Bugün Kobani'ye yardım adıyla da yeni bir oyun oynanmaktadır. AKP, Esad'la uğraşmayı bırakmalı, sınırlarımızın hemen yanındaki gayri meşru, milli güvenliğimize yönelik yüksek risk ve tehditlere odaklanmalıdır. Milli devlet için sınırlar namus ve istiklal tapusudur. Sınırlarımızın aşınması, yalamaya dönmesi, mücavir alanlarda oldubittiyle devletçikler kurulması mahvoluşumuza hizmet edecektir. Kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge kurmak gibi sakat bir öneri getiren Hükümet'in, süreç ihanetinden vazgeçip terör örgütleriyle aynı hizadan çıkması; milli bekamızı, kardeşliğimizi ve toplumsal huzurumuzu koruyacak kalıcı strateji ve politikalar takip etmesi en büyük hedef olmalıdır. Türkiye'yi yöneten siyasi iktidar Türk milletinin vermediği yetkiyi kullanamayacak, tasvip etmediği ilişki ve kararların tarafı olamayacaktır" ifadelerini kullandı.