Bahçeli Geometriyi Sevdi

Bahçeli Geometriyi Sevdi

Başbakan Davutoğlu'nun elips örneklerini eleştirmesi üzerine Bahçeli, dün elipsli sosyo-ekonomik tahlili çizerek, 'Başbakan anlamaz elipsten' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda gelir adaleti hedefini bir piramit çizerek anlatmıştı.

Gelir dağılımındaki bu adaletsizliği düzeltmek için çalışacaklarını vurgulayan Bahçeli, piramidin yanına elips çizerek, "Bu piramidi, elipse çevirmeliyiz" demişti.

DAVUTOĞLU ELEŞTİRMİŞTİ

Bahçeli'nin geometrik çizimleri üzerine Başbakan Davutoğlu da "Sayın Bahçeli elipsle, üçgenle uğraşmasın, biraz paralelle ilgilensin" diye eleştirmişti.

"BAŞBAKAN ANLAMAZ ELİPSTEN"

Davutoğlu'nun eleştirileri üzerine Bahçeli, dün elipsli sosyo-ekonomik tahlili çizip, anlatarak, şunları söyledi:

"Başbakan anlamaz elipsten. Elipsin ne olduğunu bilmezler. Siyasi ideolojilerin ekonomi ve sosyal politikaların uygulanmasına vahşi kapitalizm bir piramit ortaya koymuştur. Piramitin adaletsizliği, yanlışlıklar karşılığında bir de artık değer olarak nitelendirilen bir bölümü, Marksist temel artık değeri başkasının almasını istemiş, devlete vermiştir. Bunun ikisi de MHP’ye ters. Tabii Erdoğan ve Davutoğlu’nun anlayabileceği bir dilden elipsi şöyle tanımlayabilirim: Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, haksız kazanç, rant ekonomisinden yararlanma dediğimde, aşırı derecede gelir elde etmiş olanların, birbirlerinin haksızca mal edinimlerinin sıfırlanması, fukaranın da en aza indirilmesi hali bize göre elipstir."