Bahçeli: Erdoğan Aday Göstermeyecek

Bahçeli: Erdoğan Aday Göstermeyecek

MHP lideri Devlet Bahçeli basın dünyasının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli basın dünyasının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede AK Parti'nin Osmaniye'den aday göstermeyeceğini söyledi.

 

- ABD'nin Suriye'den çekilme tavrını samimi buluyor musunuz?

Bunu bilemeyiz. Bunu ülkeyi yöneten değerli şahsiyetlerin değerlendirmeleriyle kamuoyuna paylaşmaları gerekir. Türkiye'nin teröre karşı keskin bir tavrı vardır. Bu süreci kesintiye uğratmamak için bu operasyonu yapmalıyız. 

- Dünyadaki ekonomik kırılganlıkları ve Türkiye'de yapılan hamleleri nasıl buluyorsunuz? Suriye'de olası operasyonda rejimle bir görüşme olma durumu olabilir mi?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KÜRESEL ZİRVEYİ TOPLAMALIDIR

Bütçe görüşmelerinde MHP kendi tasarrufunu ortaya koymuştur. 2018 yılında hükümetin uyguladığı ekonomik politikaları desteklediğimizi ortaya koymuştur. Türkiye'nin Esed rejimiyle görüşmesi taraftarı değilim. Bu Türkiye için büyük kayıp olur. Orada demokrasi yoluyla Esed'i Suriye'den kurtarması gerekir. Türkiye'nin bu çok yönlü politikası takdire değerdir. Türkiye şimdi Batı ve Doğu'yu şekillendirecek şekilde yürütülmesi çok önemlidir. 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan İstanbul ya da Ankara'da Ortadoğu'nun geleceği için küresel güçler zirvesi yapmalıdır. Türkiye kabuğunu artık yırtmıştır. Dünya beşten büyüktür sözü doğru bir sözdür. 

HULUSİ PAŞA'YA ÇOK ÖZEL ÜÇ HEDİYE

- CHP'li Özgür Özel'in Hulusi Akar'a yönelik sözleri için neler diyeceksiniz? 

O şahsın çirkin ve aşağılayıcı bakış açısından en çok zararı bu şahıs görür. Şu an toplumda itibarı sıfıra inmiştir. 

Hayatımda yapmadığım bir şeyi yaptım. Hulusi Akar Paşa'ya Kur'an-ı Kerim, altın kaplama silah ve Türk Bayrağı hediye ettim. Hulusi Paşa, Kur'an'a, silaha, bayrağa sahip çıkmıştır. 

30 BÜYÜKŞEHİR'DE PRENSİP ANLAŞMASI YAPILDI

- Cumhur ittifakında adaylar belirlendi mi? Özellikle ilçe adaylar ve meclis adaylarında ortak liste olacak mı?

Bu önemli ve hayırlı bir ittifaktır. Yenikapı ruhunun devamıdır. 51 ilde herkes kendi adayıyla çıkacak, 30 büyükşehirde prensip anlaşması var. Cumhur ittifakı da yüzde 52'nin altına düşmemeli. 

Binali Yıldırım Cumhur ittifakının gelişmesinde yapıcı yaklaşımlarıyla dikkat çeken bir kişi. 

Büyükşehirlerde Adana, Mersin ve Manisa'da adaylarını ortaya koymuştur. 

ERDOĞAN OSMANİYE'DEN ADAY GÖSTERMEYECEK

- Osmaniye'de iki aday mı olacak? 

Çarşamba günü yaptığımız görüşmede: Sayın Cumhurbaşkanı Osmaniye'de aday göstermeyeceğini söyledi. Bende bu jestin karşısında Rize'den aday göstermem diye düşündüm.

- Türk Tabipler Birliği gibi meslek odalarının önünden Türk isminin kaldırılması söz konusuydu. Bu konu için neler söyleyeceksiniz?

Meclis'e geldiğinde 50 milletvekilimizle karar veririz. 

- 31 Mart akşamı için nasıl bir öngörünüz var?

31 Mart akşamı için dileğim odur ki, Cumhur ittifakı lehine gelişsin. En çok oyu alan ittifak olsun.