Bahçeli: Dinleme casusluk faaliyetidir

Bahçeli: Dinleme casusluk faaliyetidir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili, "Devletin en kritik birimlerinin ve buralardaki toplantıların dinlenmesi, milli güvenliğimizi sakatlayıcı casusluk faaliyetidir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda yapıldığı iddia edilen toplantının dinlenmesiyle elde edilen ses kayıtlarının internete düştüğünü anımsatan Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin baştan ayağa dinlendiğini, plan, hedef ve niyetlerinin ülke ve dünya kamuoyuna servis edildiğini ifade etti.
Bahçeli, "Bu ne hayasızlıktır? Bu ne edepsizliktir? Türkiye ne hale gelmiş ve getirilmiştir? Bu ajanlar kimdir, nerelere saklanmıştır, arkalarındaki güç kimlerdir? Böyle bir devlet, böylesi bir belirsizlik içinde, böylesi zorlu bir coğrafyada, bu kadar hainin, düşmanın ve her tarafa sızmış ajan-provokatörün saldırısına ne kadar dayanabilecektir? Tüm güvenlik duvarları yıkılmış, tüm mahremi çökmüş, kozmik şifreleri çözülmüş bir devletin yaşama ve var olma şansı şimdiye kadar görülmemiştir. Devletin perişan hali Başbakan Erdoğan'ın eseridir. Başbakan çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi derken Türkiye'nin kodlarını, milli birliğini ve tarihi haklarını pazarlıklarla, menfaat karşılığında elden çıkarmıştır" diye konuştu. 
"TOPLANTI TARAFLARCA İNKAR EDİLMEDİ"
Suriye içinde yer alan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik terör örgütü IŞİD'in artan tehditlerini görüşmek üzere söz konusu toplantının tertip edildiğini dile getiren Bahçeli, Dışişleri Bakanlığı'ndaki bu toplantının taraflarca inkar edilmediğini, yeni bir montaj faslı ve dublaj sayfasının açılmadığını belirtti.
"ÜLKE RAHATLAMALI, TOPLUMSAL GERGİNLİK SON BULMALI"
Bahçeli, şöyle devam etti: "Gazi Meclis’in tarihinde ilk defa çok ciddi iddia ve suçlamalara konu olan dört bakan hakkındaki fezlekeler okunmamış, milletvekillerinin bilgisine sunulmamıştır. Başbakan korkudan titremiş, ne yapacağını şaşırmıştır. Rüşvetçileri sayısal çoğunluğuyla şimdilik emniyete almıştır. Başbakan madem bu eski bakanları masum görmektedir, madem bunların suçu olmadığına inanmaktadır, o halde hesap vermelerinin de önünü açmalı ve temize çıkmalarını acil olarak temin etmelidir. Suçsuzluğuna inanılan bakanların Yüce Divan’a gitmelerinden çekinecek ve korkacak bir şey yoktur. Ve Başbakan Erdoğan da kendisi hakkındaki iddialardan arınmak için görevinden derhal ayrılmalı, arkasından da bağımsız yargının huzuruna çıkmalıdır."
Bahçeli, basın toplantısının ardından bir gazetecinin, "Son tape ilgili yayın yasağı getirildi. Yayın yasağını nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna, "Yayın yasağını doğru bulmuyoruz. Özgürlükle güvenlik arasındaki ince farkı Sayın Başbakan'ın anlaması lazım" cevapını verdi.