Bahçeli  Başörtüsü Yasağının Kalkması Hakkında Konuştu

Bahçeli Başörtüsü Yasağının Kalkması Hakkında Konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''1000 yıldır üzerinde yaşadığımız kutlu vatan coğrafyası zor şartlara sahiptir. Vatanın bedeli şehit kanıyla ödenmiştir. Vatan toprakları namusumuza emanettir. Dünyanın gözü üstümüzdedir. Milli varlığımızı kıskananlar birlik ve kardeşliğimizi kaldıramayanlar yeni hesaplar yazmaktadır.
94 yıllık Cumhuriyet tarihimizde demokrasi birçok kez kesintiye uğramıştır. Türk milleti darbelerden çok çekmiştir. Demokrasi ve hukuk egemenliğinin tesisi milli uzlaşma ile sivil ve asker dayanışması ile sağlanmalıdır. Darbe varsa demokrasi yoktur. İktidarların seçimle gelip bu yolla gitmesi demokratik kültür ve mirasın gereğidir.
15 Temmuz'da darbenin ne demek olduğunu acı duyarak ama asla geri adım atmayarak yaşadık ve şahit olduk. 15 Temmuz darbeler tarihimizin en karanlık halkasıdır. TSK'ya yuvalanan FETÖ artıkları son bir hamle ile silaha sarılmıştır.
TSK'nın anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesi ya da çekilmesi son derece yanlıştır. 2007'den bu tarafa TSK çok yara almış çok hırpalanmıştır. Hürriyet gazetesi 25 Şubat'ta '7 eleştireye 7 yanıt' manşeti ile tartışmaların seyrini değiştirmiştir. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtüşmesinde başarılı olan bir bayan gazetecinin şimdilerde yaptığı haberden dolayı suçlanması da tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır.
TSK'nın doğrudan sorumlu olduğu bakan, başbakan ve cumhurbaşkanına hiyerarşik sırayla hassasiyetlerini aktarması doğaldır, beklenmelidir. Bundan gocunmak, farklı yerlere çekmek ise anlamsızdır.
TSK'nın meşru imkan ve kanallarla savunmaya geçmesi, eleştirilere cevap verme çabası neden çok görülmektedir Mesela, TSK'nın kıyafet yönetmeliği değiştirilip başörtüsü yasağı kaldıracaksa ki bize göre yerindedir, bununla ilgili Genelkurmay'ın görüşü niçin alınmaz? Evet, bizim de kafamıza takılan pek çok soru işareti vardır ama bunların konuşmanın ne yeri ne de zamanıdır.''