Bahçeli: AKP kurulduğu Afyon'da yıkılacak

Bahçeli: AKP kurulduğu Afyon'da yıkılacak

MHP lideri Bahçeli, AK Parti’nin kendisi için 'hoşgeldiniz' pankartı astığı Afyonkarahisar'da konuştu. “İnanıyorum ki AKP yabancı bir proje olarak ithal edilmiştir. AKP’nin kurulduğu Afyon, yıkıldığı yer de olacaktır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Afyonkarahisar mitinginde konuştu. İktidarın Türkiye’yi Sevr koşullarına götürmek istediğini söyleyen Bahçeli, “Bu iktidarın 96 yıl önceki işgal ve istila kadrosundan hiçbir farkı kalmamıştır” dedi.

MHP lideri, AK Parti’yi tarım ve hayvancılığı önemsememekle suçladı. “Nasılsa yurtdışından ithal edip alacaklardır. Hayvan, saman, buğday, arpa ithaldir. İnanıyorum ki AKP de ithaldir! Yabancı bir proje olarak ithal edilmiştir. AKP’nin kurulduğu Afyon, yıkıldığı yer de olacaktır. Bizim gönlümüzde -Doğulusu, Batılısı, Kuzeylisi, Güneylisi, Alevisi, Sünnisi- herkesi alacak yer vardır” diye konuştu.

Bahçeli, AK Parti’nin Türkiye’deki bütün eserleri kendilerinin yaptığını iddia ettiğini söyledi: Davutoğlu’na göre ne kadar eser varsa AKP’yle olmuştur; Cumhuriyet döneminde kendileri dışında kimse bir şey yapmamıştır. Tarihimizde ne kadar garabet ve rezalet varsa bunlarla yaşanmıştır. İlk kez bir cumhurbaşkanı anayasayı delmiştir, açıktan taraf tutmuştur, rejim ve sistemi rafa kaldırmak için devletin parasını kullanarak meydanlara inmiştir, bölücübaşıyla pazarlığa oturmuştur, asgari ücretin yükseltilmesi isteklerine sinirlenmiştir.

İlk kez bir başbakan ‘serok’ olmuştur. AKP inkârda ilk, bölücülükte rakipsizdir. Terörle pazarlıkta ilk, bebek katiliyle diyalogda eşsizdir.

İlk defa ekonomi büyürken, işsizlik artmıştır. Üretmeyen Türkiyemizin göstergesi olan ithalatın patlaması da bir ilktir.

Seçimlerden sonra AK Parti’nin iktidardan düşeceğini söyleyen Bahçeli, ‘Yaygın bir yoksulluğun, yolsuzluğun, işsizliğin, işbirlikçiliğin, istismarcılığın sona ereceği tarihe varılmıştır. 96 yıl önce topraklarımızda yabancılar geziyordu. Şimdi bırakın gezmeyi, yabancılar tesis ve toprak almıyor mu? Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları 96 yıl önce düşmanları iman ve süngüyle defetmişlerdi. Bugün bunu yapabilecek yegâne kuvvet Milliyetçi Hareket’tir” diye konuştu.

AK PARTİ'DEN "HOŞ GELDİNİZ" PANKARTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Afyonkarahisar'da yapacağı miting öncesi, AK Parti İl Binası'na 'hoş geldiniz' pankartı asıldı. 40 metrekarelik pankartta, “Misafiriniz, Misafirimizdir, Sayın Bahçeli Afyokarahisar'ımıza hoş geldiniz. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı” ifadelerine yer verildi.

MHP İl Başkanlığı, Davutoğlu'nun 15 Mayıs’taki mitingi öncesi teşkilatının bulunduğu binaya üzerinde Ahmet Davutoğlu'nun bir karikatürünün de bulunduğu pankart asmıştı.

Yaklaşık 40 metrekare büyüklüğündeki pankartta Ahmet Davutoğlu'nun 'Menderes asılırken MHP neredeydi?' demesi eleştiriliyordu. Yine aynı pankartta daha büyük puntolarla da 'Ey Davutoğlu! Yunanlılar Afyonkarahisar'ı işgal ederlerken sen nerelerdeydin?' yazısı ve yanına gülen surat simgesi konulmuştu.

Kaynak: Ajanslar