Bağlar'da Yasak Yarın Sabah Kalkıyor

Bağlar'da Yasak Yarın Sabah Kalkıyor

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar'da sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlandığını duyurdu. Bağlar'da PKK'lılardan ele geçen silah ve mühimmatlar ise spor salonuna sığmadı

iyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde, arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakip yarın 06.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının planlandığını bildirdi.

Vali Aksoy, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü spor Salonu'nda, Bağlar ilçesindeki terör operasyonunda ele geçirilen mühimmatların sergilenmesi sırasında yaptığı konuşmada, Kaynartepe Mahallesi'ne 14 Mart'ta bölücü terör örgütü mensuplarının çukur açıp barikat kurarak, "halkın özgürlüğünü engelleyeceklerini, evlerini ve iş yerlerini işgal ederek baskı ve şiddetle halk üzerinde korku salmayı amaçladıkları" şeklinde bilgiler alınması üzerine bölgeye müdahale edildiğini hatırlattı.

Yapılan erken ve etkili müdahale sonucunda Kaynartepe Mahallesi'nin PKK'lılardan temizlendiğini ve güvenli hale getirildiğini aktaran Aksoy, "Arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakip yarın 6 itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlanmaktadır. Yarın Sabah okullarımızı açacağız. Kaynartepe'deki bütün çocuklarımızın okullarına gelmelerini bekliyoruz. eğitim öğretimde herhangi bir aksaklık olmaması için İl Milli Müdürlüğü tarafından da gerekli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

OPERASYONDA ELE GEÇENLER

Bağlar'da bir hafta süren operasyonlarda bir polis memuru hayatını kaybetmiş, 16 polis memuru da yaralanmıştı. Operasyonda 10 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 16'sı yaralı olmak üzere 23 PKK'lı da yakalanmıştı. Operasyonlar sonucu, 70 kalaşnikof, 6 biksi, 5 keskin nişancı tüfeği, 10 roketatar, 91 el bombası, 22 el yapımı patlayıcı düzeneği, bomba yapımında kullanılan 18 çuval kimyasal toz da ele geçirilmişti