Bağdat'ta Yine Bombalar Patladı!

Bağdat'ta Yine Bombalar Patladı!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda, arasında polislerin de olduğu 9 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın batısındaki Hay el-Fırat bölgesi ile güneyindeki Medain kazası ve Latifiye nahiyesi ve kuzeyindeki Taci kazasında düzenlenen bombalı saldırılarda 8 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.
Başkentin batısındaki Yusufiyye nahiyesine bağlı Arab Casim köyü yakınında, yol kenarına yerleştirilen bombanın devriye gezen polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu ise 1 polis öldü, 4 polis yaralandı.
Ordu birliklerinin operasyonları

Öte yandan Irak ordusuna bağlı Bağdat Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, kentte düzenlenen operasyonlarda 3 "teröristin" öldürüldüğü, 4 "teröristin" yaralandığı belirtildi.
Açıklamada "Bağdat'ın batısındaki Meamir bölgesinde terörist gruplarla girilen çatışmaların ardından 3 terörist ölü, 4'ü yaralı olarak ele geçirildi. 13 bomba da etkisiz hale getirildi" denildi.
Rıdvaniye bölgesinde kaçırılan bir kişinin kurtarıldığı belirtilen açıklamada, Bağdat'ta farklı noktlarda bulunan 11 bombanın ekipler tarafından etkisiz hale getirildiği, aranan çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Kaynak : AA