‘Bağdadi’nin karısı’ ile ilgili yeni ayrıntılar

‘Bağdadi’nin karısı’ ile ilgili yeni ayrıntılar

Üç gün önce Lübnan’da yakalanan ve IŞİD Lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin eski karısı olduğu açıklanan Seca Duleymi’nin sorgusunda verdiği ifadeler basına yansıdı.

YDH- Seca Duleymi ile ilgili ayrıntılara yer veren es-Sefir gazetesi, Duleymi’nin hamile olduğunun ve geçtiğimiz mart ayından bu yana Lübnan’dan çıkmadığının anlaşıldığını bildirdi.

Lübnan’da yakalandıktan bir gün sonra Irak İçişleri Bakanlığı Seca Duleymi’nin terör örgütü IŞİD’in Lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin karısı olmadığını açıklamıştı.

Ancak Lübnanlı yetkililer, Duleymi ile birlikte ele geçirilen çocuğu için yapılan DNA testleri sonucunda Seca Duleymi’nin Bağdadi’nin eski karısı olduğunun belirlendiğini ifade etmişti.

Es-Sefir’in haberine göre tıbbi muayene sonunda hamile olduğu belirlenen Seca Duleymi, Lübnan güvenlik güçlerine verdiği ifadede mart 2014’te cezaevinden çıktığı günden beri Lübnan’dan ayrılmadığını söyledi.

Lübnan’da yayımlanan Cumhuriye gazetesi ise çocuğu ile birlikte Lübnan Savunma bakanlığı tarafından tutuklanan Seca Duleymi’nin güvenlik güçlerine verdiği ifadede Ebubekir Bağdadi’nin karısı olduğunu itiraf ettiğini yazdı.

Şarku’l Avsat’a konuşan bir güvenlik yetkilisi ise Bağdadi’nin karısı ile çocuğunun yakalanmasının Lübnan istihbaratının terörist örgütleri sıkı bir takip altında tuttuğunu gösterdiğini belirterek Bağdadi’nin karısı ile çocuğunun on gün önce Lübnan ordusu tarafından ülkenin doğusunda yakalandığını; ancak güvenlik gerekçesiyle bu konunun basına duyurulmadığını söyledi.