'Bağdadi’den IŞİD’e: Çekilin'

'Bağdadi’den IŞİD’e: Çekilin'

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin örgütün Irak’ın Enbar ilindeki üst düzey yöneticilerine Suriye’ye çekilmeleri için emir verdiği iddia edildi.

Rudaw'ın haberşne göre; Irak Ordusu'nun ABD'nin desteğiyle Enbar'a yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatmasının gündemde olduğu, bunun üzerine IŞİD'in üst düzey isimlerine örgütün ‘halife'si Bağdadi tarafından çekilme emri geldiği ifade edildi.

Enbar polis yetkilisi Setar Dılemi basına yaptığı açıklamada, “Elimize ulaşan istihbarata göre Bağdadi, IŞİD'in önemli isimlerinin Ramadi'den çekilmesi için emir verdi” dedi.

Kararın, üst düzey örgüt yöneticilerine yönelik başarılı hava operasyonlarından sonra geldiğine dikkat çeken Dılemi, IŞİD'in ABD'nin desteğiyle yapılacak olası bir geniş çaplı operasyondan dolayı bu kararı aldığını belirtti.

IŞİD'lilere Suriye'ye çekilmeleri emrinin verildiğini söyleyen Dılemi, “Söz konusu IŞİD'lilerin çoğu Rus, Alman ve Amerikalı” dedi.

IŞİD, 27 Mayıs 2015'te Enbar'ın idari başkenti Ramadi'yi ele geçirmişti. 13 Temmuz'da ise Irak Savunma Bakanlığı, 10 bin askerle Ramadi'yi kurtarma operasyonunu başlatmıştı.