Bağdadi Öldürüldü mü ? Batı'nın İşbirliği Çıkmazı mı ?

Bağdadi Öldürüldü mü ? Batı'nın İşbirliği Çıkmazı mı ?

Sabah saatlerinde dünya gündemine bomba gibi düşen IŞİD'in koalisyon ülkeleri tarafından desteklendiği yönündeki haberin ardından IŞİD'e saldırı yapıldığı ve Bağdadi'nin de ölmüş olabileceği iddia edilen haber servis edildi.

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Konuyla ilgili haberi el Arabiya'nın geçmesi de ilginç bulunurken, haberde Bağdadi'nin bölgeye intikal halinde olduğunun bilinmesine karşın saldırılarda yaralanıp yaralanmadığı henüz net değil. ifadeleri kullanıldı.

Saldırıların net istihbari bilgilere dayanılarak IŞİD işgali altında bulunan beş bölgeye gerçekleştirildiğinin iddia edildiği haberde; 17 IŞİD'linin öldürüldüğü, 29'unun da yaralandığı belirtildi.

Sabah saatlerinde gündeme bomba gibi düşen haberde ise, Irak Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakem El-Zameli, Irak Ordusu'nun, IŞİD üyesi teröristlere silah taşıyan iki İngiliz uçağını El-Anbar bölgesinde vurarak düşürdüğünü söylemişti. www.tevhidhaber.com

Zameli ayrıca şunları söylemişti,

"ABD, Kerbela ve Bağdat'a yakın olan El-Anbar bölgesindeki kaos ortamının sürmesini istiyor. Ayrıca IŞİD krizinin sona ermemesi için de çaba harcıyor. Koalisyon ülkeleri, ABD'nin bilgisi kapsamında IŞİD'e silah desteği veriyor. Terör örgütü IŞİD'in denetiminden kurtarılan bölgelerde de ABD, Avrupa ülkeleri ve İsrail yapımı mühimmat bulunuyor."