Bağcılar Belediyesi’nden Furkan Vakfı’na Ayıp

Bağcılar Belediyesi’nden Furkan Vakfı’na Ayıp

Bağcılar Belediyesi, Furkan Vakfı’na ilginç bir sansür uyguladı. Belediye salonunda Fetih programına önce izin verildi, etkinliğe saatler kala ise izin iptal edildi.

Furkan Vakfı üyeleri iptale tepkili. Salonun önünde toplandılar, kapıların açılmasını bekliyorlar.

 AK Partili Lokman Çağırıcı yönetimindeki Bağcılar Belediyesi’nin bu kararı şaşkınlıkla karşılandı.

 Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın, İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda 25 Mayıs 2014 Pazar günü saat 14.30’da “Fetih Dini ve İstanbul’un Fethi” konulu konferans düzenleyeceği duyurusu günler öncesinden yapılmıştı.

 Yer için Bağcılar Belediyesi’nden gerekli tüm izinler alınmış, kimi gazetelerde etkinlikle ilgili ilanlar verilerek, insanlar davet edilmişti.

Ancak son anda Belediye, salonun iznini iptal etti.

Fetih programı na son anda gelen iptal kararı, program için salon önünde toplanmış insanları mağdur etti. Yüzlerce kişi salonun önünde toplanmış durumda ve kapıların açılmasını bekliyor.

 Vakıftan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Belediyeye sert tepki gösterilen açıklama şöyle:

 “Aylar öncesinde başvurusu yapılmış ve bu kadar büyük çapta ilan, duyuru çalışması yapılan bir organizasyonun 2 gün kala sebepsiz yere iptal edilmek istenmesi kabul edilemez. Günler öncesinden Türkiye’nin muhtelif il ve ilçelerinden yola çıkan, yurt dışından konferansa katılmak maksadıyla İstanbul’a gelen insanların durumu da göz ardı edilemez.

İptal girişimine dair hangi kuruma başvuruldu ise de bir türlü cevap alınamadı. Hiçbir açıklamanın yapılmaması vakfımızın faaliyetlerini takip eden insanların tepkilerinin artmasına sebep olmaktadır.

Bu duyurular vesilesiyle iptal dahi olsa orada toplanacak binlerce insanın bu iptale vereceği tepki ölçülemez. Bu kadar insana programın iptalinin duyurusunu yapamayacağımız ve orada olası kötü gelişmelerden korktuğumuzdan iptalin durdurulması ve gereğinin yapılmasını arz ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek sorun ve olumsuzluklardan mes’ul olmadığımızı bildiririz. “

 Vakıf internet sitesinden salon önünden canlı yayın yapıyor.

 Orada toplanmış insanların tepkisi yansıtılıyor.