BAE’den İsrail’e 10 milyar Dolarlık Yatırım'

BAE’den İsrail’e 10 milyar Dolarlık Yatırım'

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail’de 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını belirtti.

Siyonist İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi (IAI) de, BAE’ye ait devlet destekli silah üreticisi EDGE şirketi ile birlikte ileri teknoloji insansız hava aracı (drone) savunma sistemi geliştireceğini bildirdi.
 
İşgalci İsrail’i ziyaret eden Macaristan Başbakanı Orban ve Çekya Başbakanı Babis ile görüşen İsrail Başbakanı Netanyahu görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.
 
Ürdün’ün hava sahasını kullanmasına izin vermemesi nedeniyle son dakikada iptal ettiği Abu Dabi ziyaretine değinen Netanyahu, “BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile telefonda görüştük. Ziyaret kısa süre sonra olacak. Bin Zayed, BAE’nin farklı projeler aracılığıyla İsrail’e 10 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi” ifadelerini kullandı.
 
İsrail ve BAE ortak ‘drone savar’ üretecek
 
İşgalci İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi (IAI), Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait devlet destekli silah üreticisi EDGE şirketi ile birlikte ileri teknolojiye haiz insansız hava aracı (drone) savunma sistemi geliştireceğini bildirdi. Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail, ticari konular ve İran karşıtlığı da dâhil olmak üzere çeşitli sebeplerle geçen yıl ilişkileri normalleştirmişlerdi.
 
İsrail işgal yönetimine ait savunma firması olan IAI, yaptığı açıklamada, şirketlerin, “BAE pazarına uygun, MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesi ve ötesinde daha geniş kapsamlı faydalar sağlayacak” drone savar sistemi geliştireceklerini duyurdu. (Milli Gazete)