Bacanak'tan HSYK'ya suç duyurusu

Bacanak'tan HSYK'ya suç duyurusu

Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar'ın avukatı Akkuş, İzmir Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren Cemalettin Haberdar'ın avukatı Akkuş, 'Gizlilik kararı olan bir dosyada bu görüntüleri, resimleri gördüm. Bunların basına nasıl servis edildiği konusunda da ben soruşturmayı yapan gerek Cumhuriyet Savcılığı, gerekse adli kolluk hakkında hem HSYK, hem Adalet Bakanlığı, hem de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum' dedi.

İzmir merkezli operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan Cemalettin Haberdar'ın avukatı Ahmet Lütfü Akkuş, Türkiye'de 20 gündür ilginç bir sürecin yaşandığını belirterek, "İnsan haklarının, hayatın gizliliğinin tamamen gözardı edildiği çok ilginç bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci Cemalettin Bey de iliklerine kadar yaşadı" dedi.Akkuş, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir merkezli operasyonda müvekkili hakkında yakalama kararı çıkartıldığını hatırlattı. Gözaltına alınanlardan 14'ünün tutuklandığını bildiren Akkuş, Cemalettin Haberdar'ın da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini, ancak tutuksuz yargılanmasına karar verdiğini kaydetti.

 

'ÇOK İLGİNÇ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ'

"Yaklaşık 20 gündür Türkiye'de çok ilginç bir süreç yaşıyoruz. İnsan haklarının, hayatın gizliliği tamamen gözardı edildiği çok ilginç bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci Cemalettin Bey de iliklerine kadar yaşadı" diyen Akkuş, şöyle devam etti:

"Aslında burada yapılmak istenen şey, operasyonun zamanlaması göz önüne alındığında Cemalettin Bey'den geçerek, yakınlarına bir ders vermektir diye düşünüyorum. Hukukun herkese lazım olduğunu ve oynanmaması gereken, devletin temeli olduğunu düşünüyorum.

Hukukun gizliliği kararı var. Gizlilik kararı olan bir dosyada bu görüntüleri, resimleri gördüm. Bunların basına nasıl servis edildiği konusunda gerek soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcılığı, gerekse adli kolluk hakkında hem HSYK, hem Adalet Bakanlığı, hem de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Son 3-4 gündür Haberdar videolarıyla yatıp kalkıyoruz. Çok yakında dosya hakkındaki gizlilik kararı kalkacaktır. Orada sizler de göreceksiniz, suç unsuru taşımayan şeyler. Çok acımasız şekilde basına servis edilmiş."

Ahmet Lütfü Akkuş, müvekkile hakkında basında çıkan haberlerde "çıkar amaçlı suç örgütü faaliyetleri çerçevesinde rüşvet almak, rüşvete aracılık etmek ve ihaleye fesat karıştırmak" iddialarının yer aldığını fakat yalnızca "rüşvete aracılık etmek" iddiasıyla ifadesinin alındığını söyledi. Bu manada müvekkili hakkında yine de dava açılacağını ancak soruşturmanın gizliliğin ihlal edilme1sinin çok büyük bir suç olduğunu vurgulayan Akkuş, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

 

NEDEN GEÇ TESLİM OLDU?

Akkuş, gazetecilerin müvekkilinin "geç teslim olma" nedenini sorması üzerine, operasyon esnasında kendisinin Sivas'ta bulunduğunu belirterek, "Bu birkaç günlük sürenin sebebi, bir arkadaşının, dostunun rahatsızlığı sebebiyle Sivas'ta bulunmasıydı. Daha sonra, kendisi grip enfeksiyona yakalandı. Hastalığı atlatınca kendisiyle dün sabah İzmir'e geldik" cevabını verdi.

Operasyon kapsamında tutuklanan 14 kişinin ifadelerinin 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde alındığını, Cemalettin Haberdar'ın ise başka bir nöbetçi mahkemede ifade verdiğinin hatırlatılması üzerine Akkuş, "Bunun nedeni sadece, emniyette alınan ifadenin ardından kendisi buraya geldiğinde UYAP sisteminin kapanmış olmasıdır" şeklinde konuştu.