"Babamın Katili Derin Devlet"

"Babamın Katili Derin Devlet"

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın 'öldürüldü' iddiasının incelendiği davada, oğlu Ahmet Özal tanık olarak dinlendi:

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 'zehirlenerek öldürüldü' iddiasının incelendiği davada, oğlu Ahmet Özaltanık olarak dinlendi... Özal, 'Babam, Uğur Mumcu gibi derin yapı tarafından öldürüldü' dedi. 'Merhum 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal zehirlenerek öldürüldü' iddiasıyla açılan davanın 2. duruşması, Ankara 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme Başkanı Önder Yorgancılar, Ahmet Özal'a "Cumhurbaşkanına suikast davasında müşteki olarak ifade vereceksiniz" diyerek olaya ilişkin bildiklerini sordu. Oğul Özal da çok ilginç açıklamalar yaptı:

* Babamın zehirlendiği ortada. Uğur Mumcu ile babam Turgut Özal'ın aynı derin yapı tarafından infaz edildiğini biliyorum. 93 yılından bu yana kadar değişik şekillerde rahmetlinin ölümüyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundum. Ben tabi mahkemenin elinde olan bilgi ve belgelere hakim olmadığım için konuya ekleyecek bir şey yok.

'KARA TARİH'

* Ancak 1988 suikast olayı ile ilgili değerlendirilip araştırıldığı zaman bir bütünlük ortaya çıkar. babamın ölümüyle suikastı bir bütündür. 93 yılı Uğur Mumcu suikastı ile başlayan Türkiye'nin kara bir tarihidir.

* Gizli tanık ifadelerini kısmen biliyorum. Hukuki olarak bunu değerlendirmem mümkün değil. Burada dinlenmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Saç kılları neden 19 yıl sonra teslim edildi sorusu hep gündeme geldi. Fakat hiçbir şeklide saç telleri bizden talep edilmedi. Talep edildiği anda savcıya getirildi. Daha önce teslim edilmesi için başvuru olmamıştır. Biz de kendi kendimize gidip teslim etmedik.

LEVENT ERSÖZ'Ü TANIMAM

* Mahkeme Başkanı Yorgancılar, sanık Levent Ersöz'ü tanıyıp tanımadığını sordu. Özal "Ben sanığı tanımıyorum. Hiç tanışmadım da. Babamın tanıyıp tanımadığını bilmiyorum" cevabını verdi. "Babanızın ölümüyle ilgili şüpheli gördüğünüz boyuta ulaşacak şekilde söyleyecekleriniz var mı?" sorusuna ise Özal'ın cevabı şöyle oldu: Rahmetlinin 17 Nisan günü hastalandığında, her zaman bulunan doktorun ve ambulansın bulunmaması, yolunun değiştirilip GATA yerine Hacettepe'ye götürülmesini herkes biliyor. Ben özellikle zehirlenmeyle ilgili adlı tıp raporunun tam manasıyla açıklanmadığını düşünüyorum. Suikastla ilgili konular mutlaka ve mutlaka gündeme getirilmeli...

Takvim