B.Yıldırım: Truva Atları Kim ?

B.Yıldırım: Truva Atları Kim ?

Mavi Marmara Davası'nın 7. duruşması nedeniyle Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, 'Mahkemeden çıkarılan yakalama kararını İnterpol'e göndermeyen Truva atları kim? Bu konuda idari soruşturma istiyoruz.' dedi.

Mavi Marmara Davası’nın 7. duruşması İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada müştekiler, avukatlar ve dinleyiciler salonda hazır bulunurken, adliye önünde İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Mavi Marmara Davası avukatı Cihat Gökdemir basın açıklaması yaptı.

"LİDERİ VURDUK"

Mavi Marmara Davası Avukatı Cihat Gökdemir, Mavi Marmara’da 500’den fazla yolcu bulunduğuna dikkat çekerek, "Bunların bir kısmı daha önceki duruşmalarda, celselerde dinlendi. Bu celsede yurt dışından gelen yabancı mağdurlar ve yurt içinde bir kısım mağdur dinlenmeye, şikayetleri alınmaya devam ediliyor. Az önce, saldırıların en yoğun olduğu üst katta yaralanan Filistin asıllı İngiliz vatandaşı İhsan Şabluk’un ifadesi alınıyordu. Kendisi İbranice de bildiği için İsrailli askerler kendi aralarında vurduklarında, ’lideri vurduk’ dediklerini söyledi. İsrail askerlerinin kendisini İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a benzettiği için ateş ettiler ve kasten vurdular" şeklinde konuştu

Avukat Gökdemir, mahkemeden Adalet Bakanlığına gönderilen yakalama kararının tenkit edilmesini, sonucun yeniden sorulmasını talep ettiklerini söyledi. (AJANSLAR)


“Yakalama kararının sonucunun yeniden sorulmasını talep edeceğiz"

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi konuşan Avukat Cihat Gökdemir, daha önce davanın sanıkları dönemin israil komutanları hakkında yakalama kararı verildiğini ve sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasının istendiğini hatırlattı. Gökdemir, "Komutanlarla ilgili çıkmış olan mahkeme kararına rağmen yazıyı halen İnterpol'e göndermeyen dışişlerindeki diplomatların Adalet Bakanlığı'ndaki bürokratların da hesabının çekilmesini düşünüyor ve buradan uyarıyoruz. Biz mahkemeden Adalet Bakanlığı'na gönderilen yakalama kararının sonucunun yeniden sorulmasını talep edeceğiz" dedi.

“Her şey ortadayken mahkemenin bu kadar devam etmesini anlayamıyoruz”

Davanın 7. duruşmasının görüldüğünü hatırlatan İHH İnsani Yardım Başkanı Bülent Yıldırım, “Esasen daha ne görülecek ne duruşma var anlamış değiliz. Her şey bu kadar açık. Dünyada bu kadar şahidi varken. Katiller belli; Liberman, Netanyahu ve o günkü kabinede bulunan herkes. Şimdi sadece askerler yargılanıyor ama emri veren israil hükümetidir. Yani şu anda Mescid'i Aksa'yı yıkma emrini veren, yerleşimcilere hak tanıyan, Kur'an-ı Kerim'leri yerlere atan, askerlere emri veren ve yaptıran Netanyahu ve kabinesidir. O nedenle biz diyoruz ki bu Siyonistlere güvenilmez. Tamam, normalleşme olsun. Türkiye büyük bir başarı elde etti ve bunlar özür de diledi. Tazminatın olması da – az çok olması fark etmez- önemlidir. Ama biz bu yola çıkarken abluka tamamen kalkacak diye yola çıktık. Bütün dünya bize hal verdi. BM, Avrupa Parlamentosu ve bütün halklar hak verdi. Abluka kanunsuzdur dedi. Ama bu Siyonistler ablukayı hala kaldırmıyor.” ifadelerini kullandı.

“Davaya engel olan Truva atları var”

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne bilgi ve belgelerin maksatlı olarak gönderilmediğinin altını çizen Yıldırım, “Komor Adaları da UCM'ye başvurmuştu. Komor Adaları Cumhurbaşkanı Başdanışmanı bu konuyu görüşmek üzere Türkiye'ye gelmek istedi. Ne yazık ki Tanzanya ve Kenya'da birer hafta bekletildiği halde kendilerine vize verilmedi. İnterpol'e mahkemenin verdiği yakalama kararı gönderilmedi. Bunları kim yapıyor? Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın, bütün siyasi partilerin, STK'ların, bizi sevse de sevmese de bütün kurum ve kuruluşların ve halkların kararlığı var. O da herkesin dile getirdiği şey katiller yakalansın. Tüm bu karalığa rağmen yakalama kararını İnterpol'e göndermeyen Truva atları kim? Bunlar hakkında idari soruşturma istiyoruz. Bir an önce bu idari soruşturma başlatılsın. Biz öyle inanıyoruz ki mahkeme de bunu talep edecektir ve bir an önce yakalama kararları İnterpol'e gönderilecektir.” şeklinde konuştu. (Erkan Yavuz - İLKHA)



Mavi Marmara destekçileri duruşmayı izlemek için geldi. 





Duruşmaya basın mensuplarının ilgisi yoğun