Aziz Üstel: 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' Lafıyla Siyaset Olmaz

Aziz Üstel: 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' Lafıyla Siyaset Olmaz

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası programına konuk olan Star Gazetesi Yazarı Aziz Üstel, 7 Mart MİT tuzağı ve seçimlerde İzmir’in rolü hakkında açıklamalarda bulundu.

HAKAN FİDAN SANKİ, BİZİM MAHALLENİN ÇOCUĞU
ABD istihbarat birimlerinin başındaki insanları sorguya çekebilmek için Obama'dan izin almak gerekir, fakat Amerika başkanı hiçbir şekilde izin vermez. Bunlar devletin en gizli en hassas konularıdır. Bizde ise o kadar ayağa düşmüş ki sanki Hakan Fidan bizim mahallenin çocuğu, MİT'e operasyon yapmak laubalilik? Bir tehlikenin oluşmasından önce istihbarat bunu öğrenir devlete haber verir devletin gerekli birimleri de gerekli önlemleri alırlar. Ama Adana'da MİT görevlilerini yerlere yatırıyorlar darp ediyorlar falan… Kim bu adamlar, jandarma kimden emir almış? Kameralı adam kimdir? Devletin istihbaratından sorumlu olan kişi ve kişiler son derce koruma kalkanı altında olmalıdır. Bu kadar ulu orta gazete sayfalarına düşmesi yanlış ilkesel olarak yanlış.

BATI ERDOĞAN'IN ORTADOĞU'DA SİMGE OLMASINDAN RAHATSIZ
Devleti yıkmaya yönelik bal gibi paralel devlet var. Hedef Tayyip Erdoğan'dır. Tayyip Bey sadece Türkiye'nin başbakanı değil Tayyip Bey Ortadoğu'da bir simge haline dönüştü. Bu simge insanları rahatsız ediyor. Tayyip Bey'in bir simge olması bugün Filistin'de de bir simge Ürdün'de de bir simge Pakistan'da da bir simge neyin o dik durmanın, eğilmemenin, takla atmamanın simgesi, bu simge fevkalade rahatsız ediyor. Özellikle bir takım batılı ülkelerini rahatsız ediyor ki böyle bir şey yoktur demek tarihi bilmemek demek.

 

 



'BİZ MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ' LAFIYLA SİYASET OLMAZ
İzmir aslında bir laboratuvar, İzmir'i çok incelemek lazım. İzmir'de bir grup insan 'biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganı var. Kanalizasyonu, yolu, ağacı soruyoruz aynı sloganla karşılaşıyoruz. Sloganla siyaset olmaz. İzmir Türkiye'nin en güzel illerinden biri fakat bir virane. CHP İzmir'de akıllara ziyan kavga yürüttü. Binali Yıldırım 'sizin derdiniz koltuk kavgasıdır' demekte haksız değil.

A Haber