Azılı Kati Liberman Geri Döndü

Azılı Kati Liberman Geri Döndü

İsrail'in yeni koalisyon hükümetinde yer alan Liberman yeni Savunma Bakanı oldu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni Savunma Bakanı olarak aşırı milliyetçi Yisrael Beytenu partisi lideri Avigdor Lieberman'ı atadı.
Lieberman, İsrail 'in en polarize politikacısı ve kışkırtıcı açıklamalar yapması ile ünlü politikacı olarak tanınıyor. Filistin cumhurbaşkanının danışmanı, Lieberman'ın Yahudi yerleşimlerini teşvik edecek bir "faşist bakan" olduğunu söyleyerek, atamayı kınadı.
Kudüs'te gerçekleştirilen ortak bir imza töreninde, Netanyahu ve Lieberman hem İngilizce hem İbranice sakinleştirici açıklamalar yaparak ve yeni ittifakları hakkındaki korkuları yatıştırmaya çalıştı.
Netanyahu bölgedeki gelişmelerin barış için yeni fırsatlar yarattığını kaydederek "Ben barış sürecini teşvik etmeye devam edeceğimi taahhüt ediyorum. Ben bir anlaşmaya varmak için her türlü çabayı göstermeye kararlıyım" dedi.
Lieberman'ın siyasi tarihinde birçok kışkırtıcı açıklamalar bulunuyor. Geçmişte Mısır'ın Aswan Barajı'nı bombalama çağrısında bulunan Liberman ve Batı Şeria'da uluslararası destekli Filistin Otoritesini devirmeyi de teklif etmişti.
Sadece birkaç hafta önce, Gazze Şeridi'nin lideri Hamas'ı öldürmekle tehdit eden Liberman Filistinlilerle barış yapılması konusundaki şüphelerini defalarca dile getirmişti.