"Azerbaycan Opersayonlarında Gülen'in Düşmanları Hapsedildi"

"Azerbaycan Opersayonlarında Gülen'in Düşmanları Hapsedildi"

Azerbaycan'daki operasyonu aslında Cemaat mi yapıyor...

Azerbaycan yönetimi, Nurcular'a yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda 40'tan fazla kişiyi tutuklamıştı.

Yasamal ve Gökçay bölgelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, tutuklananlar arasında Türk vatandaşları da bulunuyordu.

Ancak operasyonda tutuklanan kişilerin Gülen Cemaati mensupları değil, aksine Gülen'e mesafeli Nurcular olarak bilinen "Sungurlar hareketi"mensupları olduğu iddia edildi.

POLİS "NURCU" ADI İLE GÜLEN'İN DÜŞMANLARINI HAPSEDİYOR

Azerbaycan'da Cemaat karşıtı yayınlarıyla bilinen "Axar.az" sitesinin haberine göre, gözaltına alınan isimler, Fethullah Gülen'in Said-i Nursi'ye ihanet ettiğine inanan Nurcular'dı.

Operasyonlada Türkiye'den 11 Nisan'da Azerbaycan'a giden "Fırıncı Abi"adıyla tanınan Mehmet Nuri Güleç Koçoğlu, Kadir Uyar, Mustafa Kemal Uyar ve Nurettin Karagözoğlu gibi isimler gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan bu isimlerle ilgili "titiz bir araştırma yaptık" diyenAxar.az adlı haber sitesi, gbu isimlerin "Gülen düşmanı oldukları aşikar" ifadesini kullandı.

"Fırıncı abi" lakaplı Mehmet Nuri Güleç için açılan fan sayfasında da, Gülen'in Said Nursi düşüncelerine ihanet ettiği şeklindeki yorumlar göze çarpıyor.

CEMAAT'İN YENİ OYUNU MU

Hatırlanacağı gibi Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce gerçekleştirdiği Azerbaycan ziyaretinde bir dosya ile gittiği söylenmişti. İddiaya göre dosyada Azerbaycan'da bulunan Cemaat mensuplarının listesi vardı.

Ancak yapılan operasyon'da aksine Cemaat düşmanlarının alındığı bizzat Azerbaycan medyası tarafından yazıldı. İddialara göre Cemaat, kendisine yapılan operasyonları itibarsızlaştırmak için Cemaat düşmanı birçok kişiyi"Cemaat mensubu" olarak gösterdi.

Benzer bir iddia Cumhuriyet Gazetesi'nin bugün sürmanşetten verdiği "Gölcük Donanma Komutanlığı"ndaki fişlemeler için de ortaya atıldı. İddiaya göre Cemaat bu fişleme iddialarını ortaya atarak ordu içinde yeni bir tasfiyenin düğmesine bastı.

Şimdi merak edilen soru şu: Azerbaycan'da Başbakan'ın verdiği iddia edilen dosyadaki isimler gözaltına alındıysa o dosyayı kim hazırladı ve Başbakan'ı kandırdı?

İsimler farklıysa, Cemaat Azerbaycan'da kendi düşmanlarını içeri atmak için düğmeye mi bastı?

 

odatv