Azerbaycan İslam Partisi'nden Mescid-i Aksa Açıklaması

Azerbaycan İslam Partisi'nden Mescid-i Aksa Açıklaması

Azerbaycan'da rejimin hukuksuz baskılarına karşı direnen Azerbaycan İslam Partisi'nden siyonist rejimin Aksa'ya yaptığı saldırılardan sonra bir açıklama geldi..

Tevhidhaber / Haber Merkezi

Partinin basın servisinin yayınladığı bildiride şu ifadeler kullanıldı;

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa kan içindedir.İsrail'in haydut askerleri terörist liderlerinin emrini yerine getirerek Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara otomatik silahlarla ateş açtılar. Caminin iç duvarları, tavanı darmadağın edildi. Yaralanan Müslümanlar canlarını kurtarmak için camiden çıkarak sokaklara kaçıştı. Terörü gerçekleştiren İsrail askerleri cami çevresindeki mahallelerde sivil, silahsız insanlara ölüm yayan silahlarla ateşe devam ettiler.

İslam'a göre haram ayında insan öldürmenin büyük günah olmasını dikkate almayan İsrail askerleri bu terörü devlet çapında hayata geçirmekten çekinmediler. Siyonist rejimin kuduzlaşmış askerleri camideki Kuran kitaplarını ayaklar altına attı. Kutsal kitaplar saldırıların oluşturduğu yıkıkların altında toz toprakta. 

Insanlık duygu ve düşüncelerinden mahrum olan siyonist rejimin yönetimi Müslümanların toplu katliamı ile yetinmeyerek terörü Allah'ın insanlığın kurtuluşu için indirdiği kutsal mekân ve kitaplara karşı yöneltiyor ve bu beşeri cinayetin devlet seviyesinde olmasını dünya birliğine utanmadan sergiliyor.

Azerbaycan İslam Partisi dünya Müslümanlarını kendilerinin kutsal mekanlarını ne pahasına olursa olsun korumaya ve düşmana ciddi direnmeye çağırıyor. Dünya birliği insanlığa, maneviyata, tüm inançlara Destroyer kesilen kan içen, sözde İsrail'in emellerine yakında adil fiyat vermeli, bu vandalizmə bırakmalarını talep etmelidir. Tüm Müslüman ülkelerin yöneticileri baskı aracı olarak, terörist rejimin ülkelerindeki resmi temsilciliklerinin faaliyetlerini durdurmaya, bu rejim yönetiminden açıklamalar talep etmeye çaba göstermelidirler. Azerbaycan'ın inançlı kesimi Filistinli mazlum Müslümanlara hep manevi destek olduklarını bir kez daha beyan ediyor, suç İsrail yönetimini çirkin, çirkin emellerine göre lanetliyor.