'Aytaç Baran'ın Katilleri Demirtaş ve Yandaşlarıdır'

'Aytaç Baran'ın Katilleri Demirtaş ve Yandaşlarıdır'

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın eşi, eşinin halk tarafından yaptığı hayırlı işlerle tanınan ve sevilen Müslüman bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın eşi Gülşen Baran, eşinin bölgede yaptığı iyiliklerle tanınan Müslüman bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Eşinin çok merhametli olduğunu söyleyen Gülşen Baran, Aytaç’ın karıncayı dahi incitemeyecek bir ruha sahip olduğunu ifade etti.

Aytaç’ın İslam davasına hizmette çok hassas biri olduğunu söyleyen Gülşen Baran, “Onu tanıdığımdan beri, kendini İslam’a adamıştı. Fakir ve muhtaç insanlara yardım götürürdü. Sürekli Müslüman kardeşleri için çalışırdı. Sürekli Kur'an yolunda çalışıyordu. Herkes ondan razıydı. Gençler için ‘Gelecek’ derdi.” ifadelerini kullandı.

“Çocukları çok severdi”

Aytaç’ın çocuklarını çok sevdiğini söyleyen eşi, Aytaç'ın her eve geldiğinde çocukların başını okşadığını ve mutlu olduğunu söyledi.

Aytaç’ın yoksul ve fakirlere hiçbir ayrım gözetmeden yardım yaptığını söyleyen eşi, “Aytaç, kimseyi incitmezdi. Her zaman şehadet aşkını dile getirirdi. Kendisi benden şehit olmak için dua isterdi. 6-8 Ekim olayında Şehit Yasin ve arkadaşları şehit olduğunda çok üzülmüştü. Hep onları anardı. Düşüncelere dalardı. Yasin Börü’yü çok severdi. 8 aylık hamileyim. Doğacak çocuğumuza Yasin Börü’nün ismini koymayı istiyordu.” ifadelerini kullandı.

“Suçu Müslüman olması mıydı?”

Eşinin Şehit olduğunda Mardinkapı mezarlığına defnedilmeyi vasiyet ettiğini söyleyen Gülşen Baran, “Ancak, oralarda yer olmadığı için Yeni Köy mezarlığına defnettik. Yasin Börü’nün yanına gömmek istediğimizde, Yasin Börü’nün hemen yanındaki mezarı belediyenin daha önceden kazmış olduklarını gördük. Demek ki, önceden biliyorlardı. Ondan ne istediler, bilmiyorum. Suçu Müslüman olmasıydı herhalde.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımın babasının katilleri Demirtaş ve yandaşlarıdır”

Eşinin çok kez takip edildiğini ve ‘Seni buralarda yaşatmayız, buraları terket!’ gibi tehditler aldığını söyleyen Gülşen Baran, “Çocuklarımın babasının katilleri Demirtaş ve yandaşlarıdır. Bunları yapan HDP ve PKK yandaşlarıdır. Başka kim bize düşmanlık yapar ki. Eşimin İslami hassasiyetleri vardı.  Çalışmaları ve mücadelesi vardı. Bu yüzden ön plandaydı. Yetkililere sesleniyorum, eşimin katilleri bulunsun.” sözlerini kullandı.   (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz - İLKHA)