Ayrımcılık Yapanların bu Topraklarda İşleri Kalmadı

Ayrımcılık Yapanların bu Topraklarda İşleri Kalmadı

Rus yanlısı bir grup Kırım'daki Ukrayna deniz üssüne girdi, donanma karargahına Rusya bayrağı çekildi.

BURSA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Araya nifak tohumları ekmek isteyenlerin, ayrımcılık yapanların, 'Sen şucusun, bucusun' diyenlerin bu topraklarda bundan sonra işleri kalmadı. Biz biriz, birlikteyiz, birlikte Türkiye'yiz" dedi.

Orhangazi Devlet Hastanesi inşaatının temel atma töreninde konuşan Arınç, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu çalışmaları kapsamında İzmit Körfezi'nde 4 kilometre uzunluğundaki asma köprünün yapımının sürdüğünü söyledi.

Hükümetin, İstanbul'da 60 metre derinlikte Marmaray'ı da yaptığını hatırlatan Arınç, "Çok şükür kalkınan Türkiye'de bugün geldiğimiz nokta budur" ifadesini kullandı.

Güzellikler içinde, çok daha refah dolu günler yaşanacağını dile getiren Arınç, şunları kaydetti:

"Burada güzel bir dostluk, kardeşlik var. Biz bunu istiyoruz. Bu memleketin hamdolsun 76 milyon sahibi var. Kim nerede yaşıyorsa ve nerede yaşamak istiyorsa bu vatanın asıl sahibi onlardır. Hiç kimse, 'Burası benim tapulu arazim, gecekondu kondurtmam' diyemez. Her karış toprağı hepimizindir. Nereden gelmiş olursak olalım, nerede yaşıyorsak yaşayalım, bu vatanın kaderine ortak olmuş insanlar, her yerde eşit yurttaşlarımızdır. Kimse yerli-yabancı ayrımı yaparak kardeşliğimizi dinamitlemesin. 'Sen şuradan, buradan geldin, asıl ben buradaydım, sen neden geldin' diyenlere 18 Mart Çanakkale'yi hatırlatırım."

"Bugün de bir ve beraber olarak yaşayacağız"

Arınç, 18 Mart tarihinin, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün bu kentte anma törenlerine katıldığını anımsattı.

Ülkedeki kader arkadaşlığını görmek isteyenlere, Çanakkale'de bulunan şehitlikleri ziyaret etmelerini tavsiye eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O şehitlerin taşlarının üzerinde yazılı olanları görsünler. Diyarbakır Hani'den Mehmet, Manisa'dan Ahmet, Erzurum'dan Hüseyin, Ordu'dan Kemal hatta şimdiki sınırlarımızın dışından gelenler... Filistin'den, Gazze'den, Yemen'den, Galiçya'dan gelenler... Çanakkale'de 250 bin şehit verdiğimiz biliniyor. Ahmet ile Mehmet, birbirinin kucağında şehit oldu. Diyarbakırlı Hüseyin'in kucağında Çanakkaleli Mehmet'in şehit olduğunu biliyoruz. Aynı bayrak, aynı vatan, aynı ülke için can verenler, nasıl geçmişte bir ve beraberse bugün de bir ve beraber olarak yaşayacağız. Araya nifak tohumları ekmek isteyenlerin, ayrımcılık yapanların, 'Sen şucusun, bucusun' diyenlerin bu topraklarda bundan sonra işleri kalmadı. Biz biriz, birlikteyiz, birlikte Türkiye'yiz. Çanakkale şehitlerimizi bu bakımdan rahmetle anıyoruz. Çanakkale, birliğimizin, bütünlüğümüzün sembolüdür. Gazilerimizden yaşayan varsa Allah'tan sağlık diliyoruz ama hepimiz Çanakkale ruhunu tekrar yaşatmak mecburiyetindeyiz. Ayrımcılık üzerinden siyaset yapanlar utanmalıdır. Birleştirici, bütünleştirici olmalıyız. Sadece hizmeti hakim kılacak bir siyaseti hakim kılmalıyız."

Tören, Arınç ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un, butona basarak temele ilk harcı dökmesiyle sona erdi.

AA